Fiasko i Parken: Armenien banker Danmark 4-0

16x9
Danmark tabte til Armenien Foto: Scanpix

Der er absolut ingen grund til at tale om en dansk deltagelse ved fodbold-VM i Brasilien næste år.

Efter tirsdagens 0-4-blamage i VM-kvalifikationens gruppe B til Armenien - som i fredags på hjemmebane tabte til miniputnationen Malta - hører det danske landshold simpelthen ikke til i det fineste selskab.

Nederlaget var en fiasko af rang, en farce, og det er svært at få øje på en større skuffelse i en vigtig kvalifikationskamp i Morten Olsens tid som landstræner, og den går trods alt tilbage til år 2000.

En elendig dansk præstation blev allerede indledt efter sølle 26 sekunder. Bolden var næsten ikke givet op, før Simon Kjær upresset sendte bolden hen til en armenier.

Kort tid efter scorede den tidligere Randers FC-angriber Yura Movsisyan til armensk 1-0-føring.

Der var end ikke spillet 20 minutter af kampen, inden Simon Kjær dummede sig igen. En offside-fælde kiksede på grund af den ellers rutinerede midterforsvarer, og så var Armenien foran 2-0. 

Og så er det ikke engang nævnt endnu, at Armenien inden 2-0-målet havde ramt stolpen. Kun en god redning af målmand Stephan Andersen forhindrede scoringen i den situation.

Foran de kun 14.284 fremmødte tilskuere leverede Danmark en yderst pinlig indsats mod et hold, som efter et nederlag til Malta må have været ramt på selvtillidsbarometeret.

Men mod et rystende nervøst og dårligt spillende dansk hold fik Armenien noget af æren tilbage.

I kampens første halvleg var det mere end svært at få øje på gode danske scoringsmuligheder. Det er altså skidt, når man som Danmark har brug for alle point for at holde VM-drømmen i live.

Dennis Rommedahl havde da et par fine aktioner, og Niki Zimling forsøgte sig da også fra distancen, men Armeniens målmand skulle bruge mere energi på at trække tiden end at levere redninger.

Morten Olsen reagerede allerede, før uret rundede 30 minutter. Ud med Zimling fra den centrale midtbane og ind med angriberen Nicklas Pedersen, som skulle hjælpe Andreas Cornelius i front.

Den satsning blev ødelagt kort efter pausen, da Nicklas Pedersen blev skadet og erstattet af Brøndby-angriberen Simon Makienok.

Værre for Morten Olsen var det, at det allerede var den tredje og sidste danske indskiftning i opgøret. I pausen var Andreas Bjelland nemlig udgået - formentlig med sine lyskeproblemer - og erstattet af Jores Okore i midterforsvaret.

Ydmygelsen af det danske hold blev slået fast efter en lille times spil, da Movsisyan gjorde det til 3-0, og i slutfasen nettede Henrikh Mkhitaryan - stjerne fra ukrainske Shakhtar Donetsk - fortjent til 4-0.

Efter 4-0-målet fik armenierne stående applaus fra de danske fans. Så kan det næsten ikke være mere pinligt for de danske spillere.

Danmark har blot seks point for seks kampe og ligger nummer fem og næstsidst i gruppe B. Farvel VM.

Startopstillinger

Danmark:

Stephan Andersen
Lars Jacobsen
Simon Kjær
Andreas Bjelland
Simon Poulsen
William Kvist
Niki Zimling
Dennis Rommedahl
Christian Eriksen
Michael Krohn-Dehli
Andreas Cornelius

Armenien:
Roman Berezovski
Kamo Hovhannisyan
Varazdat Haroyan
Robert Arzumanyan
Valeri Aleksanyan
Araz Ozbiliz
Karlen Mkrtchyan
Artur Edigaryan
Gevorg Ghazaryan
Henrikh Mkhitaryan
Yura Movsisyan