Cykelrytter: Dopingsvømmer slap billigt

Det sendte chokbølger gennem svømmedanmark, da det søndag kom frem, at svømmeren Mads Glæsner var røget i dopingfælden for have brugt en vicks-inhalator med et forbudt stof i.

Det kostede Glæsner tre måneders karantæne og fratagelse af to VM-medaljer, men ifølge den tidligere cykelrytter Niki Østergaard er det en meget billig straf. Det kom frem i denne uges udgave af Ankerdal på NEWS

- Medaljerne er selvfølgelig en straf, men de tre måneder, det er jo tre måneders ferie, så kan han jo træne videre derhjemme i badebassinet. Jeg synes, det er billigt sluppet. Fra alt hvad jeg ellers kender til af folk, der er blevet taget med minimale mængder af det ene eller det andet, så er det her en meget billig billig straf.

- Jeg er stor tilhænger af straf til folk, der bryder reglerne. Jeg vil ikke gå ind i, hvor stor straffen skulle have været, men han skal i hvert fald se på de tre måneder og sige, det var billigt sluppet for at lave den fejl. En hvilken som helst cykelrytter kunne have lavet denne fejl og have fået to år. Det skal man huske på, siger Niki Østergaard i Ankerdal på NEWS.

Udover den tidligere cykelrytter sad også Thomas Rasmussen og Jakob Andkjær i ugens panel, der udover Mads Glæsners straf også diskuterede dopingkontrol.

Du kan se hele denne uges udgave af Ankerdal på News på programmets Facebook-side.

Ankerdal på News

"Ankerdal på NEWS" er TV 2's debatprogram om sport.

Morten Ankerdal er vært og har i hvert program besøg af nuværende og tidligere atleter, der diskuterer aktuelle emner fra sportens verden.

Det er sport med holdning - og det er hver torsdag klokken 18.10 og med genudsendelse klokken 20.10 på TV 2 News.

Vær med i debatten på programmets Facebook-side.