Le Mans-tragedie: Dansk kører er død

16x9
Den danske racerkører Allan Simonsen er død efter en tragisk ulykke ved Le Mans Foto: TV 2

24-timers-motorløbet Le Mans er blevet ramt af en tragedie.

Den danske kører Allan Simonsen er død, efter han forulykkede i sin Aston Martin-racer kun ni minutter inde i løbet.

I en pressemeddelelse fortæller Le Mans-arrangørerne, at Allan Simonsen var ved bevidsthed umiddelbart efter ulykken. Han døde af sine kvæstelser kort tid efter, at han var blevet kørt i ambulance hen til lægetjeneste ved Le Mans.

Arrangørerne vil ikke kommentere de nærmere omstændigheder omkring ulykken, før det er undersøgt nærmere.

Allan Simonsen stillede op for det rent danske hold i en Aston Martin i amatørklassen LM GTE Am sammen med holdkammeraterne Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen.

Uheldet betød, at samtlige deltagere i Le Mans i noget tid måtte løfte foden fra speederen, mens en safety-car kom på banen, så området, hvor Allan Simonsen forulykkede, kunne blive ryddet.

Allan Simonsen var en erfaren racerkører, der i år kørte sit syvende Le Mans. Han blev 34 år gammel og efterlader sig en kæreste og en datter på ét år. Arrangørerne oplyser, at familien har fået besked om dødsfaldet.

Årets Le Mans-løb fortsætter på trods af det tragiske dødsfald.
 

Le Mans

TV 2, TV 2 Play og tv2.dk dækker verdens hårdeste motorløb, Le Mans, massivt frem til mål søndag klokken 15.

På TV 2 og TV 2 Play sender vi store dele af løbet direkte.

Du kan også følge alle 24 timer live i tekst på tv2.dk, hvor vi også opdaterer med seneste nyt og videoklip fra løbet. Find liveopdateringen HER.

Du kan også komme helt tæt på Tom Kristensen og hans Audi. Vi har nemlig et kamera med om bord i hans bil, som du kan følge med i lige HER