Nyheder

'FCK skal finde deres Cornelius-afløser i Brøndby'

Av for et chok. FC København sælger Andreas Cornelius og siger dermed farvel til klubbens topscorer. Og der er ikke en engang en måned til sæsonstart. Og så lurer ikke mindst Champions League-gruppespillet i horisonten.

Det tager tid at spille en ny angriber ind, og dermed får Carsten V. Jensen travlt med at få købt en værdig arvtager. Heldigvis for FC Københavns sportschef er markedet relativt pakket med tilgængelige alternativer.  Lad os tage dem i vilkårlig rækkefølge.

Borek Dockal, Rosenborg

24-årige tjekkisk landsholdsspiller der er blevet overflødig i Trondheim efter ankomsten af Tobias Mikkelsen. Og det på trods af at Dockal scorede 23 gange for nordmændene i sidste sæson. Ikke en klassisk 9’er, nej. Men en højredrejet offensivspiller, der er som skabt til FCK’s hofsystem 4-4-2. Rosenborg vil gerne sælge. Dockal vil gerne videre. Over to you, Carsten V. ….

Djiby Fall, Greuther Fürth

En afprøvet og dødsensfarlig superligabombe. Nærmere introduktion er overflødig. Har haft problemer med at finde sig til rette hos Fürth efter en skade afsporede en ellers lovende start. Nu har Greuther Fürth sat Djiby Fall til salg, og agent Nikolaj Sonne har åbnet for et skifte tilbage til Superligaen. Senegaleseren kan erhverves for 10 millioner kroner. Eller oversat til FCK’sk: En slik. Andre klubber vil dog lege med. Hvem vil Djiby lege med?

Marvin Pourié, Silkeborg

Den tyske angriber snakker gerne om, hvor god han er. Fed attitude. Bliv ved med det. Eventuelt på Jens Jessens Vej, hvor Pourié burde passe som fod i hose i FCK-taktikken. Den tidligere tyske U-landsholdsspiller var i den foregående sæson en af Superligaens bedste angribere på måske ligaens dårligste hold. Det fortæller en del. Og han ville løfte sig med et skifte til FC København. Og så er han i den grad tilgængelig, da han ikke lægger skjul på sine vidtløftige ambitioner. Fed attitude. Bliv ved med det.

Nicki Bille, Rosenborg

Nicki Bille har i den grad fået genstartet karrieren hos norske Rosenborg, hvor han med masser af mål og store doser Bille-attitude har taget det meste af Tippeligaen med storm. Nicki Bille har måske ikke Cornelius’ fysik, men han spiller med al den aggression og energi, der kendetegner en typisk FCK-spids. Bille er på kort tid blevet Rosenborgs offensive pejlemærke, og han er altid en garanti på en 110 procents indsats i begge banens længderetninger. Og så er han en billetsælger. Mangler FCK ikke sådan en type?

Johan Elmander, Galatasaray

Det er indrømmet et langskud. Ikke pga. Elmanders fortid i Brøndby. Men fordi Johan Elmander stadig har så godt et navn, at større og rigere klubber formentlig også vil bejle til svenskeren. Men han bør være tilgængelig. Spilletiden er i den grad begrænset i Istanbul, hvor konkurrencen fra Didier Drogba, Burak Yilmaz og Wesley Sneijder er alt for voldsom. Og hvem ved. Hvornår ville Johan Elmander ellers få muligheden for at krone sin fine karriere med Champions League-fodbold? Og har FCK ikke tidligere haft held med at lokke store svenske angribere til klubben?

Simon Makienok, Brøndby

Det sagde du bare ikke! Jo, jo. Det er selvfølgelig i den kontroversielle ende. Men hvis vi ser helt bort fra klubsympatier og forbudte transfers, er den altså temmelig oplagt. Ingen angribere minder mere om Andreas Cornelius end Simon Makinok. Og omvendt. De har fysikken og spidskompetencerne til fælles, og Simon Makienok ville relativt ubesværet træde ind på pladsen efter Cornelius. Og Brøndby-angriberen ville med sikkerhed løfte sig til et nyt niveau i et mere potent offensivt miljø som FC Københavns. Der er ingen tvivl om, at Brøndbys pressede overlevelsessæson har hæmmet Makienoks personlige udvikling. Og alligevel leverede han på et kontinuerligt højt niveau. Tænk, hvor god han kunne blive uden al støjen fra et turbulent år på Vestegnen?