Danmark ydmyger Norge og snupper EM-bronzen

16x9
Danmarks U19-håndboldpiger får bronzemedaljerne med i tasken hjem fra EM på hjemmebane Foto: Jan Christensen/DHF

De gik efter guldet, men røg ud i semifinalen efter et vanvittigt drama og to gange forlænget spilletid.

Men Danmarks talentfulde U19-håndboldpiger får trods alt en medalje med hjem fra EM-slutrunden på hjemmebane i Sønderborg og Kolding.

Søndag eftermiddag smadrede de danske piger Norge i bronzekampen med en sejr på 11 mål - 33-22 - og rejser hjem med smil på læberne på trods af den massive skuffelse efter fredagens semifinale. I sig selv en imponerede præstation i betragtning af, at Tre-For Arena var ved at svømme over i tårer efter dramaet mod russerne.

Men på bare 48 timer formåede U-landstræner Heine Eriksen og hans stab at få rystet skuffelsen ud af kroppen på sine spillere og tanket dem op med motivation til at levere et brag af en kamp mod Norge. For nøj -  hvor de leverede.

Kun i 10 minutter kunne Norge følge med. 4-4 blev til 11-7, og de danske spillere så sig aldrig mere tilbage. Målvogterne Vind og Elm fik ikke fat i meget i første halvleg, men Danmark førte alligevel 16-11 - og da Vind i anden halvlegs begyndelse pludselig havde seks magiske redninger på kort tid, var nordmændene skakmat.

Med et kvarter tilbage førte Danmark allerede med 10 mål, og bronzefesten var begyndt - med topscoreren og profilen Anne Mette Hansen som festens helt store midtpunkt.

11 gange bragede den 18-årige Ajax-spiller bolden i nettet og spillede endnu engang en blændende kamp foran øjnene på A-landstræner Jan Pytlick, der selv har nævnt Anne Mette Hansen som et emne til sin kommende VM-trup.

Det kandidatur kan ikke være blevet mindre med det spil, hun har vist både i semifinalen og i søndagens bronzekamp.

Senere søndag spiller Rusland og Ungarn om EM-guldet.

EM-bronzekampen i tal

Danmark-Norge 33-22 (16-11)

Danske målscorere: Anne Mette Hansen 11, Line Haugsted 4, Louise Aaskov 4, Nadia Offendal 3, Amalie Wichmann 3, Mette Tranborg 3, Freja Cohrt Kyndbøl 2, Matilde Nielsen 1, Rikke Slumstrup Jensen 1, Line Werngreen-Nielsen 1.

Udvisninger: Danmark 1, Norge 3.

Tilskuere: 2.021

tv2.dk til U19-EM

  • Lars Bruun-Mortensen er tv2.dk's udsendte reporter til U19-EM i damehåndbold, hvor Danmarks forsvarende verdensmestre er favoritter til at snuppe EM-guldet
  • Han er fast håndboldreporter på tv2.dk og har været udsendt til alle slutrunder med de danske håndboldkvinder siden 2008
  • Når han er på tv2.dk's sportsredaktion, fungerer han desuden som kampagneredaktør og jourhavende
  • Find ham på Twitter HER