Eriksen overrasket over EM-prygl til Norge

16x9
Den danske U-landstræner havde ikke forventet, at de danske håndboldpiger ville tæve Norge så eftertrykkeligt i EM-bronzekampene Foto: Scanpix

Han havde én af sølv og én af guld, og nu har Heine Eriksen også en medalje af bronze.

En stolt dansk U19-landstræner så søndag eftermiddag sine spillere tæve Norge i EM's bronzekamp med 33-22.

- Det overrasker mig, at vi havde så stor en overhånd på nordmændene. Men jeg har hele tiden sagt, at det her er et hold i en fantastisk fysik forfatning, og når man kommer hen i den syvende kamp på 10-11 dage, og vi kan levere sådan et fysik overskud, så bliver jeg super stolt, siger Heine Eriksen til tv2.dk efter triumfen i arenaen i Kolding.

- Og så er jeg selvfølgelig også stolt over, at vi kan levere håndboldmæssigt på så højt et niveau, fastslår landstræneren.

Modsat i fredagens semifinale mod russerne skiftede han meget ud undervejs i bronzekampen og gav en del spilletid til flere af marginalspillerne på sit hold. I kampens første kvarter holdt han også profilen og topscoreren Anne Mette Hansen på bænken, inden hun kom ind og lavede 11 mål.

- Det var en anden modstander i dag, og derfor spillede vi med en lidt større bredde i dag. Havde vi spillet kampen mod russerne på den måde her, tror jeg ikke, vi var nået ud i en 26-26 mod dem. Russerne er et niveau over nordmændene, og derfor spillede vi kampen mod russerne, som vi gjorde, siger Heine Eriksen.

For to år siden vandt han EM-sølv med holdet, og sidste år snuppede de VM-guldet.

EM-bronzekampen i tal

Danmark-Norge 33-22 (16-11)

Danske målscorere: Anne Mette Hansen 11, Line Haugsted 4, Louise Aaskov 4, Nadia Offendal 3, Amalie Wichmann 3, Mette Tranborg 3, Freja Cohrt Kyndbøl 2, Matilde Nielsen 1, Rikke Slumstrup Jensen 1, Line Werngreen-Nielsen 1.

Udvisninger: Danmark 1, Norge 3.

Tilskuere: 2.021

tv2.dk til U19-EM

  • Lars Bruun-Mortensen er tv2.dk's udsendte reporter til U19-EM i damehåndbold, hvor Danmarks forsvarende verdensmestre er favoritter til at snuppe EM-guldet
  • Han er fast håndboldreporter på tv2.dk og har været udsendt til alle slutrunder med de danske håndboldkvinder siden 2008
  • Når han er på tv2.dk's sportsredaktion, fungerer han desuden som kampagneredaktør og jourhavende
  • Find ham på Twitter HER