Jublende U19-piger: Den fik max røv

16x9
Anne Mette Hansen og U19-pigerne var indebrændte efter den massive skuffelse i semifinalen mod Rusland - og det gik ud over Norge i bronzekampen Foto: Jan Christensen/DHF

Tårerne er væk og de store, bredde smil tilbage i ansigtet på de danske U19-piger, efter de smadrede Norge med 33-22 i bronzekampen ved EM på hjemmebane.

Spillerne følte i den grad, at de havde noget at revanchere efter fredagens massive skuffelse i semifinalen, hvor Rusland sendte Danmark ud efter to gange forlænget spilletid.

- Vi var indebrændte, og vi skulle bare ud med det. Inden kampen gav vi hinanden hånd på, at den bare skulle have max røv - undskyld mit sprog. Så nu har vi fået et lille plaster på såret, siger profilen Anne Mette Hansen, der engang spillede en blændende kamp og blev topscorer med 11 mål.

Også Amalie Wichmann jubler over ydmygelsen af nordmændene.

- Ærgrelsen fra den kamp i fredags skulle bare ud, og de nordmænd skulle bare have nogle slag. Og det fik de! Det er bare mega fedt, at vi slår dem med 11 mål, og det er mega fedt at slutte af på den måde. Jeg er så glad, udbryder den strålende Wichmann, der nu skal fejre bronzemedaljerne med holdet i aften.

- Vi skal nok have lidt alkohol, tror jeg. Vi skal godt nok hjem og træne i klubben snart, men den får nok lidt gas i aften, siger hun med et stort smil.

Det er tredje mesterskab i træk, at holdet vinder en medalje. For to år siden vandt de EM-sølv, og sidste år snuppede det guldmedaljerne ved VM efter endnu et drama mod Rusland, hvor Danmark scorede det afgørende mål i allersidste sekund.

EM-bronzekampen i tal

Danmark-Norge 33-22 (16-11)

Danske målscorere: Anne Mette Hansen 11, Line Haugsted 4, Louise Aaskov 4, Nadia Offendal 3, Amalie Wichmann 3, Mette Tranborg 3, Freja Cohrt Kyndbøl 2, Matilde Nielsen 1, Rikke Slumstrup Jensen 1, Line Werngreen-Nielsen 1.

Udvisninger: Danmark 1, Norge 3.

Tilskuere: 2.021

tv2.dk til U19-EM

  • Lars Bruun-Mortensen er tv2.dk's udsendte reporter til U19-EM i damehåndbold, hvor Danmarks forsvarende verdensmestre er favoritter til at snuppe EM-guldet
  • Han er fast håndboldreporter på tv2.dk og har været udsendt til alle slutrunder med de danske håndboldkvinder siden 2008
  • Når han er på tv2.dk's sportsredaktion, fungerer han desuden som kampagneredaktør og jourhavende
  • Find ham på Twitter HER