Kyllingen var ødelagt: Selvmord var den eneste udvej

16x9
Michael Rasmussen Foto: Scanpix

Tilbage i 2007 var Michael ’Kyllingen’ Rasmussen godt på vej til at vinde Tour de France, men pludselig vendte det hele på en tallerken for den danske rytter, der blev smidt ud af løbet af sin egen arbejdsgiver Rabobank.

Danskeren havde netop vundet på det legendariske bjerg Col d’Aubisque.

-Jeg leder hele hotelværelset igennem. Tjekker hvert eneste vindue og gardinstang for at finde et reb, jeg kan hænge mig i, siger Michael Rasmussen til DR Nyhederne.

Også på vej hen til hotellet i bilen, havde han overvejet at svinge ud og køre frontalt ind i en lastbil, for på den måde at ende det hele.

Efter hotellet blev Rasmussen fragtet hjem til Verona, og også her håbede han, at det hele ville ende i form af, at flyet styrtede ned.

Rasmussen, der senere har indrømmet et massivt brug af doping, fortæller, at han følte sig overset som menneske i situationen.

- Jeg var bare en trøje, ikke et menneske, og der var ikke nogen, der rigtigt tænkte på, at det her kunne have haft fatale konsekvenser for mig. Det var totalt surrealistisk, og jeg var så afmægtigt, at jeg spekulerede på, hvordan jeg skulle tage mit eget liv. Det var den eneste udvej, jeg kunne se, siger Rasmussen.