Sport

Boldsen er slidt ned: Gigt og smerter om morgenen

Han stikker sin store hånd frem. Håndtrykket er varmt og hårdt - præcis som man forestiller sig det. Smilet tager du ikke fejl af. Det sidder som smurt ud over Joachim Boldsens ansigt på denne torsdag den 7. november 2013. Også selvom han netop denne dag har taget en af de største beslutninger i sit liv.

Punktummet er sat. Karrieren slutter næste sommer.

- Kroppen er ikke så glad for at dyrke idræt mere på det plan. Det gør ondt om morgenen. Jeg har fået en masse følgeskader. Jeg har begyndende slidgigt i alle mine fingre. Det er følgeskader af en lang karriere. Jeg vil stadig være i stand til – nu bruger jeg en kliche – at lege med mine børn ude i haven, når jeg stopper, siger Joachim Boldsen til tv2.dk.

-Der er et liv efter håndbolden, og det glæder jeg mig til at komme i gang med. Til at få en normal hverdag. Til at få et normalt job. Jeg glæder mig til at starte på en frisk. Jeg har ikke planlagt noget. Jeg har selvfølgelig gået i lang tid nu og tænkt over; hvad kan jeg, hvad kan jeg byde ind med? Det er der, jeg er nået til.

De store afsavn

Livet som familiefar er ikke noget, der stemmer i med livet som professionel sportsudøver. Det har de sidste 18 år lært Boldsen. Men han vil ikke have ynk.

-Jeg har været privilegeret, for det er et privilegeret arbejde, men der er også et arbejde, hvor man er væk fra familien og venner. Derfor skal jeg opleve de ting, prøve de ting. Nu er min ældste datter nået en alder, hvor hun også laver noget i weekenderne ind imellem. Jeg tror også hun vil sætte pris på, hvis far var med en gang imellem. Min hustru sætter selvfølgelig pris på det, for hun har skullet klare mange ting alene i lange perioder. Samtidig skal vi jo også til at ændre vores dagligdag helt, forklarer Joachim Boldsen, og udbryder:

-Og så vil jeg glæde mig til at kunne deltage i en fødselsdag hos en af mine venner for første gang i 18 år! Det har jeg sgu ikke prøvet. Jeg ved godt det er nogle små ting, nogle hverdagsting, som man ikke tænker over til daglig, men det er noget, som jeg savner.

Stikket trukket – og sat i igen

Beslutningen om at trække stikket blev allerede truffet for halvandet år siden, da kontrakten med AG København var på vej til at udløbe. Men den pludselige konkurs i klubben ændrede planerne, og så måtte Boldsen udskyde sit farvel.

-Min daværende kontrakt med AGK løb frem til 2013-sæsonen, og der skulle jeg egentlig være stoppet, men så gik det konkurs. Så kom der et nyt projekt med KIF Kolding København, hvor det stod klart, at jeg minimum skulle være med i to år, siger Boldsen, der dog håber at kunne nå at vinde det DM-guld, som han modvilligt måtte se sin kollega under TV 2 Sportens slutrunder – Nikolaj Jacobsen fra Aalborg Håndbold – løbe med.

-Det kunne være rart at slutte af med nogle titler. Det er det vi træner og spiller for. Det ville være skønt at slutte af med det danske mesterskab, erkender Joachim Boldsen.

Men hvad skal han så nu, ham Joachim Boldsen?

-Selv hvis jeg skulle blive i sportens verden, så bliver det ikke være noget, hvor jeg er i et omklædningsrum, siger Boldsen.

-Jeg aner det ikke.

-Det er helt reelt.

-Jeg aner det faktisk slet ikke…

Blå bog

  • Joachim Boldsen
  • 35 år
  • 186 landskampe
  • EM-guld i 2008
  • Spiller for KIF Kolding København
  • Har tidligere spillet for bl.a. SG Flensburg Handewitt, FC Barcelona, AG København og GOG