Sport

Ekspert: BSV-fyringerne er indlysende

13 point efter 12 kampe. Det er virkeligheden for håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg, der i øjeblikket er placeret på ottendepladsen i Herre Håndbold Ligaen.

Sæsonens meget svingende resultater førte tirsdag til, at Bjerringbro-Silkeborg fyrede cheftræner Claus Uhrenholt og assistenten Bo Tolstrup, og det er en beslutning, som TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard forstår.

- Jeg regner BSV for den bedst organiserede og økonomisk stærkeste klub i Danmark, og så siger det jo sig selv, at det ikke er godt nok på nuværende tidspunkt kun at hænge fast på slutspillet med det yderste af neglene. I den situation skal ledelsen vurdere, om der er noget, der kan gøres bedre, og derfor er fyringen indlysende for mig, siger Nyegaard til tv2.dk og tilføjer:

- Klubben har ligesom et brand at forsvare.

Claus Uhrenholt overtog styringen i BSV, da holdets tidligere cheftræner og nuværende sportschef, Carsten Albrektsen, måtte sygemelde sig i slutningen af sidste sæson. Efterfølgende skrev Uhrenholt under på en etårig aftale med klubben og har siden overtagelsen af holdet været på en yderst svær opgave.

- Claus Uhrenholt er ikke nogen dårlig træner. Han er endt i et skisma, fordi han har sagt ja til en etårig aftale. Han blev leddet mellem noget, der gik galt i sidste sæson og så den nye begyndelse, der kommer, når Peter Bredsdorff-Larsen overtager trænerjobbet til sommer. Det er en af de sværeste opgaver, man som træner kan påtage sig - men man må også bare erkende, at det var en opgave, han ikke kunne løse, og det får nu konsekvenser, siger Bent Nyegaard.

BSV forventer at have en midlertidig trænerløsning på plads inden for få dage. Indtil da overtager Carsten Albrektsen træningen af ligaholdet.