Sport

Fyret træner: Det vil klæde BSV at kigge indad

Godt nok var Claus Uhrenholt klar over, at hans dage i BSV var talte, fordi klubben har ansat Peter Bredsdorff-Larsen som cheftræner fra næste sommer. Men at samarbejdet med klubben skulle slutte nu, havde Uhrenholt ikke forventet.

Cheftræneren blev tirsdag eftermiddag fyret sammen med assistenttræner Bo Tolstrup, og selv om Claus Uhrenholt gerne påtager sig sin del af ansvaret for BSV's sløje efterår, appellerer han til, at klubbens ledelse også retter blikket andre steder hen.

- Jeg synes, det ville klæde Bjerringbro-Silkeborg at begynde at kigge indad og påtage sig det ansvar, der nu engang er. Det er ikke mig, der har sammensat det her hold, og det er heller ikke min skyld, at vi har haft den skadesfrekvens, vi har, siger han til tv2.dk og pointerer:

- Jeg kan konstatere, at de unge spillere jeg har bragt i spil, er dem der har præsteret bedst, og jeg kan også konstatere, at jeg mangler præstationer fra nogle af de rutinerede spillere. Det fortæller måske mange ting om, hvorfor vi ikke har vundet kampene mod de aller bedste hold. Vi har manglet, at de rutinerede spillede godt.

Bjerringbro-Silkeborg er placeret på ottendepladsen i Herre Håndbold Ligaen og er kun noteret for 13 point efter sæsonens 12 første kampe. Ingen er uenige om, at det ikke er godt nok - heller ikke Claus Uhrenholt - men ifølge den nu fyrede træner har man i klubben ikke givet ham de arbejdsbetingelser, man i sin tid ansætte ham under.

- Jeg er skuffet, og jeg er også forundret. Jeg blev ansat på en etårig kontrakt og skulle starte noget nyt. Det har jeg så haft fire måneder til, og når man tager den skadesfrekvens i betragtning, der har været på det her hold, så tror jeg, at enhver træner ville have haft problemer, siger han.

- Hvis man skal sætte nogle forandringer i gang, så tager det tid. Man skal ikke bede mig og Bo Tolstrup om at skabe forandringer og ansætte os på de vilkår, man har gjort, hvis man ikke vil skabe de forandringer alligevel. Men man har ikke haft tålmodigheden i sidste ende. Jeg ser sådan på det, at der skal placeres et ansvar et sted, og nu er det så mig, der får det - man burde måske i stedet kigge lidt indad og spørge sig selv, om man har sammensat det rigtige hold, der kan matche Aalborg, Skjern, Kolding og Team Tvis Holstebro. Det stiller jeg mig tvivlende over for, siger han.

Claus Uhrenholt blev i sin tid ansat som assistenttræner i Bjerringbro-Silkeborg, men overtog ansvaret for holdet, da tidligere cheftræner Carsten Albrektsen i foråret måtte sygemelde sig med stress. Albrektsen overtager nu igen taktstokken til træning, indtil klubben har en ny midlertidig træner på plads. Det forventes at ske i løbet af nogle dage.