Jublende lykkelig Ottesen: Det er det vildeste!

Brølet var ikke til at tage fejl af, da resultatet af 4x50 meter fri tonede frem på storskærmen i Jyske Bank Boxen i Herning – guldmedaljer til Danmark! Endda de første af slagsen – og de første medaljer i det hele taget – siden der torsdag formiddag blev taget hul på kortbane-EM, det første store stævne på dansk grund nogensinde.

Umiddelbart inden måtte tilskuerne igennem et mindre helvede af uvished. I sekunder, der føltes som minutter, var resultattavlen blottet for afsløringer af, hvor medaljerne skulle sendes hen – men så kom forløsningen, både hos tilskuerne, men i lige så høj grad hos de fire danske svømmere, Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume og Kelly Riber Rasmussen.

Og særligt førstnævnte, 25-årige Ottesen, havde det brede smil på i minutterne efter guldtriumfen. Selvom hun har vundet lidt af hvert i en medaljerig karriere, var hun hurtig til at udpege guldet på hjemmebane i Herning som det største nogensinde.

- Det er vildt. Det er unikt. Jeg har aldrig i mit liv prøvet noget lignende. Det er meget fedt at blive verdensmester, men at blive europamester i de her kulisser er det sygeste, jeg nogensinde har prøvet, siger Ottesen, der kæmpede med at holde tårerne tilbage, mens de danske tilskuere jublede på lægterne.

- Det er en fantastisk følelse at have så mange mennesker i ryggen. Da det blev sagt, at det var os, der vandt, fik jeg gåsehud over det hele. Jeg havde mest bare lyst til at knibe en tåre. Det var vildt. Jeg er så glad og så taknemmelig for, at jeg har fået lov til at prøve det her i min karriere, siger jublende lykkelige Jeanette Ottesen.

Også hos Mie Ø. Nielsen for tankerne rundt, mens dommerne kæmpede med at finde ud af, hvem der egentlig havde vundet det tætte løb.

- Der er så meget, der går igennem ens hoved. Var det et ordentligt indslag, var det en ordentlig start? Vi var virkelig gode, men var det nok? Det hele kører rundt i hovedet på en, siger Mie Ø. Nielsen, som nu håber på flere danske medaljer.

- Det giver helt klart selvtillid. Vi starter med en guldmedalje – nu er der taget hul på medaljeregnen, håber jeg, siger Mie Ø.

Sølvmedaljerne gik til Sverige, mens russerne tog sig af bronzemedaljerne.