Sport

Svensk homo-spiller: Jeg er så stolt

Eksemplerne står ikke ligefrem i kø, når snakken falder på homoseksuelle fodboldspillere. Men én af dem er svenskeren Anton Hysén, der spiller i den svenske 1. division.

Han sprang ud af skabet tilbage i 2011 og var ifølge Daily Mail blot den anden fodboldspiller i historien, der fortsatte sin karriere efter at være stået frem med sin seksualitet.

Den klub er han fortsat nærmest alene i, men onsdag valgte den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger, der stoppede sin karriere sidste år, at fortælle åbent om sin homoseksualitet – til stor glæde for Anton Hysén.

- Godt gået, Thomas Hitzlsperger! Meget stolt over, hvad du har gjort. Ekstremt godt for fodbolden, lyder det begejstret fra svenskeren på Twitter.

- Jeg ville bare ønske, at der var en chance for at fortælle Thomas Hitzlsperger ansigt til ansigt, hvor modig han er.

Med Hitzlspergers fortid på landsholdet og i store klubber som Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg og senest Everton punkteres myten om, at homoseksuelle ikke kan spille fodbold. Et faktum, som Anton Hysén heller ikke underlader at nævne.

- Til alle de dømmende og uvidende mennesker derude: Thomas Hitzlsperger var en højtprofileret tysk fodboldspiller, der havde succes OG var homoseksuel. Elsker det, skriver han.

Anton Hysén er i øvrigt søn af den tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén og har to brødre, der også spiller fodbold.