Vinter-OL i Sochi 2014

Indiske atleter marcherer ind til OL uden flag

Verdens næst folkerigeste nation, Indien, stiller til start ved vinter-OL med bare tre atleter. En kælkekører, en deltager i storslalom samt en langrendsløber.  

Men når de tre indere her til eftermiddag går ind til åbningsceremonien ved vinter-OL i Sochi får de ikke lov at repræsentere landets mange indbyggere med et flag. Det skyldes, at Den Indiske Olympiske Komité tilbage i 2012 blev smidt ud af den Internationale Olympiske Komité (IOC) grundet korruption.

Og det manglende flag er en stor ydmygelse, fortæller fanebæreren fra for fire år siden, kælkekører Shiva Keshavan.

- Det er en skam og virkelig oprørende. I stedet for fremvisning af vores land, vil det være et skammeligt øjeblik i Indiens lands sportslige historie. I sidste ende er flaget en inspiration til at repræsentere sit land, og det er, hvad OL handler om. Den mulighed er nu taget fra os af en temmelig beskæmmende årsag, men selvom jeg ikke kan repræsentere mit land, kan jeg repræsentere mine landsmænd, siger Shiva Keshavan ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Kunne være undgået

På trods af et indbyggertal på over en milliard er det aldrig lykkedes for Indien at tage en medalje ved de vinterolympiske lege. Og skulle det lykkedes i Sochi, må de tre indere ud, over det manglende flag, også undvære at nyde deres lands nationalmelodi.

Havde inderne i midlertidigt fundet en afløser for deres nu korruptionsdømte tidligere formand, Lalit Bahnot, inden OL, kunne hele miseren have været undgået. Den Indiske Olympiske Komité har dog valgt, at det først bliver på søndag, at der findes en afløser for Lalit. Og til den tid er det for sent at komme tilbage i IOC-varmen under legene i Sochi.

Du kan følge live-dækning af åbningsceremonien her på tv2.dk fra kl. 17.00, hvor inderne vil marchere ind under IOC's flag.