Vinter-OL i Sochi 2014

Ekspert: Nu kan Christoffer nyde OL-disciplinerne

Den danske OL-deltager, Christoffer Faarup, fik en fin 37. plads, da han søndag i mændenes styrtløb kom over målstregen i en tid, der var 6,32 sekunder langsommere end vinderen.

Men trods den flotte præstation af OL-debutanten, så mener OL-ekspert og tidligere skiløber, Anja Bolbjerg, at det vigtigste for Christoffer Faarup lige nu er at fokusere på tiden og ikke på placeringer.

- Jeg tror, at det, der betyder mest, er, hvor tæt han er på i sekunder. For det er det, han mest kan bruge til noget fremover, siger Anja Bolbjerg til tv2.dk.

- Han kan sætte sig nogle målsætninger hen ad vejen, hvor han fx siger, at han vil være inden for fem sekunder efter den bedste.

Christoffer Faarup skal også deltage i disciplinerne, Super-G og kombination. Her vil Anja Bolbjerg ikke spå om den unge danskers chancer, men hun tror, at præstationen i søndagens styrtløb vil give plads til en mere afslappet attitude.

- Han har leveret varen, og nu kan han måske bedre nyde de andre discipliner. Nu er han jo nok godt boostet, siger OL-eksperten.

- Men samtidig tror jeg, han vil kigge så meget fremad, at han vil bruge OL til at komme videre på sigt og ikke så meget til at opnå et bestemt resultat.

Det er første gang, Christoffer Faarup deltager ved de olympiske lege, og ifølge Anja Bolbjerg kan han tage mange forskellige ting med i bagagen.

- Først og fremmest kan han bruge det til at få opmærksomhed omkring det, han laver, så danskerne følger lidt med, og så han kan få lidt mere støtte og opbakning til det, han skal igennem for at blive bedre, fortæller Anja Bolbjerg.

- Derudover kan han bruge vinter-OL til at finde ud af, hvad der skal til for at kunne blande sig i toppen. Nu har han jo været oppe og måle sig med de store.

Også erfaringen tæller, hvis den unge skiløber vil nå til tops.

- Man skal virkelig være omstillingsparat, fordi forholdene kan ændre sig nærmest fra, at den ene løber ryger af sted, til den anden gør sig klar, siger Anja Bolbjerg.

- Man skal have en kapacitet til at kunne huske banen, fordi det går så hurtigt, at man ikke bare kan se, at der nu kommer et skilt den vej eller den vej. Man skal simpelthen kunne banen udenad, så man kan være på forkant med tingene.

Men alene dét er ikke nok til en dag at stå med en guldmedalje om halsen. OL-eksperten forklarer, at fysikken er altafgørende, hvis Christoffer Faarup vil gå hele vejen.

- Der skal en god fysik til, så man kan stå imod de bakker som den, han har været oppe på i dag, søndag. Det kræver rigtig meget fysisk. Meget mere end man kan forstille sig som dansker, siger Anja Bolbjerg.

- Det er nemt at tænke, ”jamen, det går jo nedad, så hvor hårdt kan det være?” Men benene syrer fuldstændig til, og man skal virkelig modstå nogle g-kræfter, som er helt vanvittige.

Næste gang, Christoffer Faarup skal i aktion ved OL, er den 14. februar, hvor han stiller op i super kombination. To dage senere gælder det Super-G.

Anja Bolbjerg

  • Tv2.dks ekspert under vinter-OL i Sochi.
  • I en årrække en af verdenseliten inden for pukkelpistdisciplinen.
  • Har som eneste dansker vundet en World Cup inden for skisport. Har 25 top 10-placering i World Cuppen på pukkelpist
  • Har deltaget ved vinter-OL i 1998 og 2002, hvor hun var i finalen.
  • Har kørt to år i top 10 på Freeride World Touren
  • Hun vil under OL være med i livedækninger af skisport og skrive kommentarer om OL.
  • I dag er hun fysisk træner for flere elitesportsfolk
  • Følg hende på Twitter - og besøg hendes hjemmeside

OL på TV 2 Play

SE OL 2014 DIREKTE PÅ TV 2 PLAY

TV 2 sender hele dagen igennem fra OL i Sochi 2014.

Se blandt andet Alpint skiløb, Hurtigløb på skøjter, Kunstskøjteløb, Freestyle, Nordisk kombineret, Skeleton, Curling, Biathlon og Ishockey.

Se også vores 24 timers OL-nyhedskanal – med dansk speak fra 16-22.30.

Du finder det hele samlet på TV 2 PLAY, hvor du kan se det lige gyldigt hvor du er. På web, mobil og tablets. Kun 89 kr.

FIND TV 2 PLAY HER