Vinter-OL i Sochi 2014

TV: Her skriver de OL-historie - to deler guldet

Der var bogstaveligt talt tæt løb i kampen om kvindernes styrtløbsguld ved vinter-OL i Sochi.

Faktisk var det så tæt, at både Tina Maze fra Slovenien og Dominique Gisin fra Schweiz klokkede ind i samme vindertid, 1.14,57 minutter. Det er første gang i den olympiske historie, at det sker i en alpin skikonkurrence.

Dermed får de begge guldmedalje, mens Lara Gut - også fra Schweiz - tager bronze. Hun var blot en tiendedel af et sekund langsommere end de to vindere.

Styrtløbet blev således en stor triumf for schweizerne, der sluttede med tre kvinder i top-5. Rivalerne og naboerne fra Østrig måtte derimod nøjes med en skuffende 9.-plads til Nicole Hosp.

Også guldvinderen fra den superkombinerede konkurrence, Maria Höfl-Riesch, må være skuffet.

Hun sluttede nede på en 13.-plads og var dermed langt fra den medalje, som hun var en af de varmeste bejlere til.

Tina Mazes medalje var Sloveniens første nogensinde af guld ved et vinter-OL. Tidligere er det blevet til syv af bronze og tre af sølv.

Maze har selv vundet to af sølvmedaljerne ved OL i Vancouver for fire år siden, hvor hun blev nummer to i både Super G og storslalom.

For 28-årige Gisins vedkommende var der tale om den første OL-guldmedalje i styrtløb til Schweiz siden 1984.

Det var desuden hendes første medalje ved et større mesterskab. Tidligere har hun kun vundet to World Cup-løb, men de daterer sig begge tilbage til 2009.

OL på TV 2 Play

SE OL 2014 DIREKTE PÅ TV 2 PLAY

TV 2 sender hele dagen igennem fra OL i Sochi 2014.

Se blandt andet Alpint skiløb, Hurtigløb på skøjter, Kunstskøjteløb, Freestyle, Nordisk kombineret, Skeleton, Curling, Biathlon og Ishockey.

Se også vores 24 timers OL-nyhedskanal – med dansk speak fra 16-22.30.

Du finder det hele samlet på TV 2 PLAY, hvor du kan se det lige gyldigt hvor du er. På web, mobil og tablets. Kun 89 kr.

FIND TV 2 PLAY HER