Vinter-OL i Sochi 2014

Svensk OL-hockeyspiller knaldet for doping

 Den svenske ishockeystjerne Nicklas Bäckström er blevet testet positiv for et forbudt stof under vinter-OL i Sotji. Det skriver flere nyhedsbureauer.

Det vakte stor opsigt, at Bäckström ikke var med i Sveriges trup til søndagens OL-finale mod Canada.

Pressechef i Sveriges olympiske komité, Björn Folin, bekræfter, at Bäckström ikke var med i finalen på grund af noget allergimedicin, ishockeystjernen har taget. Pressechefen synes dog meget overrasket over, at spilleren er testet positiv for et ulovligt stof.

- Det er en allergimedicin, som han har taget i syv år. Selve medicinen er ikke på dopinglisten, så vidt jeg ved, siger pressechefen til det svenske nyhedsbureau TT.

Holdlederne meddelte inden ishockeyfinalen, at det var "på grund af medicinske årsager", og det fik svenske medier til at antage, at den migræne, som Bäckström tidligere har kæmpet med, var vendt tilbage. Men senere søndag kom det altså frem, at han havde indleveret en positiv dopingprøve.

Den 26-årige svensker bliver dermed den sjette atlet, der testes positiv under legene i Sotji, som slutter senere søndag. Tidligere søndag blev den østrigske langrendsløber Johannes Dürr testet positiv for epo.

Ved de seneste to vinter-OL har der kun været to positive test. For fire år siden i Vancouver blev den polske langrendsløber Kornelia Marek fanget med epo i kroppen, og i 2006 i Torino, var det den russiske skiskytte Olga Pyleva, der testede positiv og fik frataget sin sølvmedalje.

Men de få positive prøver fortæller ikke nødvendigvis hele historien. I Torino foretog italiensk politi en razzia på det hotel, hvor de østrigske skiskytter holdt til. Flere af dem tog flugten ud af Italien, men det endte med, at seks atleter fik livstidskarantæne.

OL på TV 2 Play

SE OL 2014 DIREKTE PÅ TV 2 PLAY

TV 2 sender hele dagen igennem fra OL i Sochi 2014.

Se blandt andet Alpint skiløb, Hurtigløb på skøjter, Kunstskøjteløb, Freestyle, Nordisk kombineret, Skeleton, Curling, Biathlon og Ishockey.

Se også vores 24 timers OL-nyhedskanal – med dansk speak fra 16-22.30.

Du finder det hele samlet på TV 2 PLAY, hvor du kan se det lige gyldigt hvor du er. På web, mobil og tablets. Kun 89 kr.

FIND TV 2 PLAY HER