Sport

FCM-træner i spil til landstrænerjob

Ifølge tv2.dk's oplysninger kalder det svenske håndboldforbund på FCM-træner Helle Thomsen Scanpix

Hun har lige underskrevet en ny, treårig kontrakt, men måske bliver succestræneren Helle Thomsen alligevel ikke så meget længere i FCM Håndbold.

I hvert fald har Thomsen ifølge tv2.dk's oplysninger været til jobsamtale hos det svenske håndboldforbund, hvor hun er kandidat som ny landstræner for Sveriges håndboldkvinder.

General manager i det svenske forbund, Stefan Lövgren, erkender, at svenskerne ser over sundet i jagten på deres nye landstræner.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en liste med emner, og at nogle af de emner er danske. Det er korrekt. Men jeg vil ikke kommentere på navne. Det er ikke en del af mit job lige nu, siger Lövgren til tv2.dk.

- Helle er en rigtig god træner, som vi har set i blandt andet Champions League. Men lige nu er vi ikke der, hvor vi kun har én kandidat, og derfor vil jeg ikke kommentere på navne, siger han.

Men du afviser ikke, du har haft et møde med Helle Thomsen?

- Jeg afviser ingenting. Jeg siger kun, at jeg ikke vil kommentere på navne lige nu, siger Lövgren til tv2.dk

Helle Thomsen er heller ikke videre meddelsom om den svenske forbindelse, selv om det ikke er første gang, hun bliver forholdt rygtet, da tv2.dk ringer.

- Der er nok allerede 1000, der har skrevet tillykke med jobbet til mig. Men ved du hvad? Jeg har lige skrevet under på en ny kontrakt i FC Midtjylland, og den forholder jeg mig til, siger FCM-træneren til tv2.dk

Så du vil ikke fortælle, om du har haft et møde med det svenske forbund?

- Jeg vil fortælle, at jeg har en kontrakt i FC Midtjylland, og det er den, jeg forholder mig til, gentager FCM-træneren.

Hun erkender dog, at hun ikke er uinteresseret i en dag at træne et landshold. 

- Er det ikke sådan, at alle på det her niveau altid vil synes, at et landstrænerjob ville være spændende? Den tror jeg, at alle trænere har i maven, siger Helle Thomsen.

Det er kun en måned siden, at hun forlængede kontrakten med FC Midtjylland til sommeren 2017. Ifølge tv2.dk's oplysninger skulle det dog være muligt for hende at komme ud af kontrakten, hvis hun bliver tilbudt et landstrænerjob.

Sverige har ledt efter en ny permanent landstræner, siden Torbjörn Klingvall stoppede i december efter stort pres fra en utilfreds spillertrup. Siden har assistenttræneren Thomas Sivertsson haft ansvaret for holdet.

På rygteplan har en anden dansk træner, Kim Rasmussen, som i december førte Polens håndboldkvinder til en sensationel VM-semifinale, også været nævnt som et af emnerne på svenskernes liste. Men Kim Rasmussen afviser over for tv2.dk, at han skulle have fået en henvendelse fra det svenske forbund.