Sport

Rival accepterer ikke Magnussens 2. plads: Vi appellerer

Red Bull Racing har ikke tænkt sig at acceptere, at danske Kevin Magnussen (McLaren) overtager Daniel Ricciardos andenplads i det australske Formel 1-grandprix. I hvert fald ikke foreløbigt.

Således vil holdet nu appellere dommerpanelets diskvalifikation af Ricciardo. En sanktion, der blev håndhævet på baggrund af data-oplysninger om, hvor meget brændstof Ricciardo skal have brugt under løbet.

- Jeg er ekstremt skuffet og meget overasket, siger Christian Horner, chef hos Red Bull, ifølge Ritzau.

Kørerne skal i denne sæson holde sig under en grænse på 100 kilo brændstof i timen – og den skal Red Bull-raceren altså have brudt. Det er holdet imidlertid ikke enig i. Flere medier beskriver, hvordan der i Formel 1-feltet har været talt om, at der var problemer med måleapparaterne til netop brændstoffet.

tv2.dk følger sagen og afventer en afgørelse.

Kevin Magnussen forsøgte i øvrigt flere gange under søndagens grandprix at overhale Daniel Ricciardo. Den unge dansker var under et sekund efter Ricciardo efter 42 af de 57 omgange. Magnussen lagde an til at gå forbi australieren, men det lykkedes for hjemmebanehåbet at afvise danskeren.

Med syv omgange tilbage af løbet forsøgte McLaren-danskeren sig med et nyt attentat på Ricciardo, men igen blev Magnussen afvist.

Dommernes beslutning om at diskvalificere Red Bull-køreren betyder endvidere, at Magnussens holdkammerat, Jenson Button, overtager løbets tredjeplads. Tyske Nico Rosberg (Mercedes) vandt løbet i Melbourne og topper VM-stillingen med 25 point.