Magnussen eksklusivt: - Jeg kan se, at McLaren tror på Kevin

16x9

Inden vi går i gang, vil jeg slå én ting helt fast: Jeg er Kevins far! Og intet andet. Jeg er ikke journalist, jeg er ikke Formel 1-ekspert, jeg er ikke noget som helst andet. Jeg ser og oplever alt i og omkring Formel 1 som Kevins far, og jeg holder med ham. Uanset hvad alle andre siger, så står jeg i Kevins ringhjørne. Altid.

Det er helt fair, at der også skal ses kritisk på de ting, Kevin præsterer i Formel 1. Sådan skal det være. Men det er ikke min rolle. Jeg skal hverken være objektiv eller kritisk. Jeg skriver om Formel 1, som jeg oplever det, og jeg oplever det gennem Kevins og mine egne øjne. Sådan er det.

Her i Malaysia har jeg fulgt arbejdet i McLarens pit under træningerne og kvalifikationen. Midt i det hele og alligevel på sidelinien. Det har været en fed oplevelse at se, hvordan teamet arbejder med Kevin, og hvordan han arbejder med dem.

McLaren er ikke der, hvor de havde håbet at være lige nu. Men jeg er tilfreds med der, hvor Kevin er lige nu, og der, hvor McLaren er lige nu, i denne weekend, hvor de har haft problemer. Tidtagningen i dag er man nødt til at sætte en streg over og sige, at det var heldigt, at man kom igennem og fik begge biler med i Top 10.

Bedre med tørvejr
Jeg ved godt, at McLaren selv har snakket om, at de gerne ville have regn, men jeg tror, at det havde været bedre for dem med tørvejr i dag. Det havde også givet et bedre billede af bilerne. Når det regner, afhænger rigtig meget af en masse svære valg på vanskelige tidspunkter.

Jeg tror, at McLaren mangler downforce i forhold til Red Bull og Mercedes. De har det hårdt med dækkene, der overopheder, og det er ofte tegn på, at der ikke er nok vejgreb. Dækkene skrider hen over asfalten, og det genererer en masse varme, og det er ikke godt for de dæk, som de bruger. Det er bestemt ikke verdens bedste racerdæk, men det er ens for alle. Mere downforce giver mere vejgreb og dermed ikke så høje temperaturer i dækkene, sådan groft sagt. Det er det, McLaren mangler.

Som jeg vurderer McLaren lige nu, så er det et Top 3-team, når de er bedst, og et Top 5-team, når de er værst. Det er tæt lige efter Mercedes, der er toppen af klassen lige nu. Ferrari, Red Bull, Williams og McLaren er gruppen lige efter.

På de få ud-omgange Kevin fik i dag, nåede han lige at mærke bilen nok til, at han tror på, at de er gået den rigtige vej med bilen. Hvis det bliver tørvejr i morgen, så tror jeg, at McLaren er meget mere konkurrencedygtige, end de har været indtil nu. Men det er kun tiden, der kan vise det.

Bevarer overblikket
Kevin fik prøvet nogle krisesituationer med teamet i dag, og jeg er meget tilfreds med at se den måde, som han tackler det. I tredje træning fik han kun ud-omgange, men han bevarer overblikket og køligheden og accepterer hele tiden, at det er der, han er nu, og så må han videre, videre, videre. Han gik ikke op i limningen eller blev stresset og sur. Hans tanker og fokus blev på opgaven, og det er stort. Der er mange racerkørere, der ville begynde at skride lidt på det tidspunkt.

Generelt kan jeg godt lide hans måde at arbejde på. Han er virkelig god til at få styr på sine tanker og holde fokus, også når tingene går skævt. Det er en kæmpeopgave, han er ude på, og han løser den flot. En 8. plads i tidtagningen i dag er altså et herre-godt resultat. Hvis vi tager Australien væk, og det her havde været det første løb, så havde alle været helt oppe at køre over det.

Det er virkelig svært at komme med et nogenlunde kvalificeret bud på, hvor McLaren slutter løbet i morgen. Hvis man forestiller sig, at alle bilerne holder hjem, alle kører op til deres bedste, alle tager de rigtige beslutninger hele vejen igennem, så tror jeg faktisk, at McLaren ville ende der omkring, hvor de starter som nummer 8 og 10. Men det sker ikke. Jeg tror, at McLaren forbedrer sig i morgen, og de er et bedre team til at tage beslutninger i krisesituationer. De er heller ikke bange for at vise Kevin fuld tillid, når der skal tages dæk-beslutninger. Det gjorde de også i dag, og Kevin valgte rigtigt.

Det har været fantastisk for mig at se Kevin arbejde hernede. Jeg er utrolig stolt over, at han er så moden og arbejder så målrettet. Han er virkelig inde i teamet, og han nyder stor respekt fra dem. Han er et rigtig, rigtig frisk pust til McLaren, som har haft et svært år sidste år.

Det er nemt at se, at de holder af ham, og de tror på ham. De forventer også meget af ham, men han leverer også hele tiden. Lige nu ved McLaren godt, at bilen ikke er god nok til det, og de ved, at når bilen er god nok til at vinde, så er Kevin også. Det er fedt at mærke.

Hav et rigtig godt race i morgen, alle sammen!

Jan Magnussen skriver eksklusivt om Formel 1 her på TV2.dk. Du vil de kommende løb kunne læse hans klummer op til løbet og igen efter løbet.

Du vil også kunne følge Jan Magnussens reflektioner og reaktioner i TV2.dks live under løbene, hvor også Jens Winther Jr. deltager som fast ekspert.

Managerspil

Formel 1 Manager er baseret på de Grand Prix, der køres som del af Formel 1 sæsonen.

STIL DIT TEAM HER

Godt 7.000 teams kæmpede om de flotte præmier i seneste sæson. Opret dit eget team og vær klar til at give den fuld gas når sæsonen starter. Du har 50.000.000 kr. at købe dit team for, og dine kørere, chassis og dæk optjener point for dig ved at vinde løb, overhale og køre mange omgange. Sæt Kevin Magnussen på holdet, og giv ham en Ferrari at køre i. Spil mod dine venner i en pulje eller cup og se hvem der er den bedste manager.

1.præmien er en fed Formel 1 rejse for 2  personer, men også kontanter og andre fede præmier.