Sport

Knudsen: Min familie har savnet mig

Det er et travlt liv uden meget tid til andet end håndbold, når man spiller i verdens bedste liga og på et af verdens bedste landshold. Det har stregspilleren Michael V. Knudsen måtte sande, og derfor har han valgt at stoppe på det danske landshold efter Golden League i starten af april.

- Jeg synes tidspunktet er det rigtige, allerede før EM i januar måned havde jeg overvejelser om, hvad fremtiden skulle bringe på landsholdet, og nu kommer der en ny landstræner, og jeg har spillet 15 år på landsholdet, siger Knudsen til tv2.dk.

Og der er især en – eller måske rettere fire – årsager til, at Knudsen stopper. Hjemme har han nemlig tre børn og en hustru, der i løbet af den lange karriere ofte har måttet kigge langt efter far og ægtemand, der har turneret det meste af verden med sin sport.

- Jeg har stort set oplevet alt det jeg kunne ønske mig med landsholdet, og på et eller andet tidspunkt skulle det jo være slut. Min familie har haft nogle store afsavn, og også mig selv på den kant. Så jeg synes efterhånden, at tiden er den rette, siger Michael V. Knudsen.

Selvom døren til landsholdet nu er lukket, så kan en tryglende landstræner måske åbne den på klem igen. Men kun i absolutte nødstilfælde.

- Hvad fremtiden bringer, ved jeg heller ikke helt selv. Jeg synes bare, det er vigtigt for mig nu at sige: nu er den her epoke forbi. Selvfølgelig hvis landstræneren kommer i problemer på stregspillerpositionen, så vil jeg absolut ikke afvise at kunne træde til igen, men sådan groft sagt, så er det vigtigt for mig nu at sige, at den her tid er forbi, og så vil jeg bruge alle mine kræfter på klubholdet, siger Knudsen.

Husk at du kan se Knudsens sidste landskampe på TV 2, når vi sender Golden League fra den 3. til den 6. april.

Michael V. Knudsen

 • Navn

  Michael Vestergaard Knudsen

 • Født

  4. september 1978 (35 år)

 • Position

  Streg

 • Klubber

  Viborg, Skjern og Flensburg-Handewitt (skifter til Bjerringbro-Silkeborg til sommer)

 • Landskampe

  244

 • Landsholdsmedaljer

  EM-bronze (2002, 2004, 2006), VM-bronze (2007), EM-guld (2008), VM-sølv (2011), EM-sølv (2014)

 • Privat

  Gift, har tre børn