Sport

Chok: Mie Augustesen stopper karrieren

I en alder af kun 25 år har venstrefløjen Mie Augustesen valgt at lægge karrieren på hylden, da hun ikke længere kan finde motivation til at spille håndbold på højeste plan.

Torsdag spillede hun sin sidste kamp for København Håndbold, da klubben mødte Nykøbing Falster Håndbold i en pokalkamp.

- Jeg er håndboldmæt. Jeg trænger til en pause fra elitehåndbold, og det har intet med København Håndbold at gøre. Jeg glæder mig til at starte et nyt kapitel i mit liv, hvor andet end håndbold er i fokus, siger Mie Augustesen, der flytter tilbage til Tyskland for at arbejde og bo med kæresten, til klubbens hjemmeside.

Augustesen var København Håndbolds suveræne topscorer i den forgangne sæson, men klubben er alligevel gået med til at opløse Augustesens kontrakt et år før tid.

- Vi ønsker ikke at have en spiller på holdet, der ikke ønsker at være hos os, selv om vi er kede af at lade hende gå, da vi jo ikke bare uden videre kan erstatte vores topscorer, siger direktør Kim Mikkelsen.

- På klubbens vegne er jeg rigtigt ked af, at vi skal sige farvel til en professionel og dygtig håndboldspiller, der altid yder det maksimale til både træning og kamp. Personligt er jeg ked af at sige farvel til en fantastisk pige, som altid vil være velkommen i København Håndbold, siger han.

Mie Augustesen har spillet professionel håndbold, siden hun var 16 år spillet professionel håndbold, og hun sagde i efteråret fra til landsholdet i håb om, at hun kunne genfinde gnisten og lysten til at spille håndbold på eliteplan i klubregi, men reaktionen udeblev.

Mie Augustesen er regnet for at være blandt landets bedste venstrefløje og har spillet en lang række kampe for danske landshold. Hun gjorde sig særligt bemærket ved EM på dansk jord i 2010, hvor hun kom på turneringens All Star-hold.