Dommer skulle fixe Danmarks VM-test

16x9

Da det danske fodboldlandshold spillede testkamp i Sydafrika i sommeren 2010 forud for VM-slutrunden i selvsamme land, blev opgøret forsøgt manipuleret.

Det skriver Wilson Raj Perumal ifølge Ekstra Bladet i bogen Kelong Kings, som netop er kommet på gaden. Wilson Raj Perumal er en kendt håndlanger for den berygtede matchfixer Dan Tan.

Ifølge Wilson Raj Perumal havde han bestukket personer i det sydafrikanske fodboldforbund, så han havde fået kontrol over, hvilke dommere der skulle lede Sydafrikas VM-testkampe.

Det var matchfixernes ønske, at dommeren Charles Mbaga fra Tanzania skulle lede kampen i Johannesburg 5. juni 2010.

- Den oplevelse jeg har, er, at jeg er til et organisationsmøde aftenen før kampen. Der er også en dommertrio fra Tanzania med til gennemgangen af kampen, og der er ikke nogen tegn på, at noget ikke er, som det skal være, forklarer Dansk Boldspil Unions daværende generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, til Ekstra Bladet.

Ifølge Wilson Raj Perumal var Charles Mbaga kaldt til Sydafrika som nødløsning. Wilson Raj Perumals tre primære dommerpar havde allerede dømt så mange straffespark i Sydafrikas foregående testkampe, at der var en frygt for at blive opdaget.

- Vi havde udset Charles, vores backup-dommer fra Tanzania, til at styre kampen, men vi havde bedt ham om at simulere en skade, så vi kunne erstatte ham med Ibrahim (ifølge Ekstra Bladet sandsynligvis Ibrahim Chaibou fra Niger, red.) kort før kickoff.

- Bare giv ham besked på at varme op. Efter 30 minutter får han en forstrækning, og så sender vi Ibrahim i aktion, fortalte jeg til Anthony (ifølge Ekstra Bladet pengekurer for matchfixerne, red.).

En sygemelding tidligt om morgenen på kampdagen gjorde dog det sydafrikanske fodboldforbund mistænksom, og kort før tid valgte forbundet at udskifte dommeren med hjemlandets bedste dommer, Matthew Dyer.

- Det var noget usædvanligt, da det jo er Sydafrika, vi skal møde. Men jeg får forklaret, at det er af interne hensyn, så jeg siger ja, fortæller Jim Stjerne Hansen, som tilføjer, at Wilson Raj Perumals historie meget vel kan være sand.

Kampen endte med dansk nederlag på 0-1.