Tjekkiske tæsk: Det lærte vi af hockey-triumfen

16x9
Danmark slog Tjekkiet efter straffeslag Foto: Polfoto

Det danske ishockeylandshold har for alvor meldt sig ind ved VM i ishockey, efter at holdet lørdag meget overraskende slog stormagten Tjekkiet.

TV 2 Sportens kommentator Allan Hougaard så kampen, og her er de ting, han vurderer, vi lærte af den klare sejr.

- At hvor danskerne i den seneste kamp mod Canada kun formåede at hænge med i 40 minutter, så klarede Danmark at spille lige op med en anden af de store ishockey-nationer, Tjekkiet, i 65 minutter.

- At Mikkel Bødker for alvor kom i gang i turneringen, da han blev sat i kæde med playmakeren Morten Green - der kan sætte Bødker op med gode afleveringer – og med Mads Christensen, som han har god kemi med, og som han med succes har spillet sammen med i tidligere VM-turneringer.

- At Janne Karlsson er klar til coache aktivt og satse på de spillere, der viser bedst form på dagen. Green-angrebskæden spillede næsten halvdelen af kampen, mens fjerdekæden ikke blev benyttet samlet.

- At Jannik Hansen spiller sin bedste VM-turnering, har fået klar oprejsning fra en lidt tam indsats under hans seneste VM-turnering for to år siden i Stockholm.

- At Kim Staal greb chancen, da han fik plads i kæden med Jesper Jensen og Patrick Bjorkstrand på bekostning af Frederik Storm.