Skuffet VM-spiller: Vi lavede fejl som en B-nation

16x9
Jesper B. Jensen er ikke tilfreds med det danske bundniveau ved VM. Foto: Polfoto

En 13.-plads er facit for det danske ishockeylandshold efter den sidste kamp ved VM i Hviderusland, som blev tabt med 3-4 til Slovakiet.

Men selv om danskerne altså igen undgik at rykke ud af topgruppen, er spillerne ikke tilfredse med det samlede udfald. Der var nemlig gode muligheder for mere.

- Jeg er sindssygt skuffet, for vi kunne ikke få meget bedre forudsætninger for at nå kvartfinalen. Vi skulle slå Frankrig og Slovakiet, og det burde vi kunne. Vi mener, vi kunne nå videre, og at det er vores egen skyld, siger Jesper B. Jensen.

- Det er en meget tom følelse. Vi er klar til at tage et skridt videre og spille med om kvartfinale hver gang.

- Men vi bliver nødt til at vinde de kampe, vi skal vinde. Vi spillede godt i perioder af alle kampe, men vi har nogle udfald og laver nogle fejl, som bliver straffet, siger backen.

Der er potentiale til mere i de kommende år, men det kræver, at der bliver kortere afstand mellem holdets top- og bundniveau, mener han.

- Når vi kommer hjem og får et overblik, ser vi måske anderledes på det. Det var flot, at vi slog Tjekkiet, men vi skulle også have slået Frankrig og Slovakiet. Vi skal tage et skridt videre som ishockeynation.

- I perioder har vi spillet som et top-10-hold, men i andre perioder har vi lavet fejl som en B-nation. Vi behøver ikke at spille super hele tiden, men vi må finde et mere jævnt og stabilt niveau, siger Jesper B. Jensen.