Sport

Bjørndalen: Skal have vinter-OL i Norge i 2022

Norge har rigeligt råd til at arrangere et vinter-OL, og derfor må det norske samfund tage ansvar og bevilge penge til den store begivenhed i 2022.

Det mener skisportsstjernen Ole Einar Bjørndalen, som dermed melder sig i diskussionen om et vinter-OL i Oslo, som mange nordmænd er kritiske overfor.

- Jeg tror ikke, at den almindelige nordmand får dårligere levevilkår, hvis der bliver brugt x antal milliarder på et vinter-OL. Jeg tror, det trækker så meget positivt med. Det er vigtigt at tage fat i nordmændenes sundhed, og idrætsanlæg har vi for få af, siger Bjørndalen til NTB.

En række byer har trukket sit kandidatur til OL 2022 tilbage. Det drejer sig blandt andet om München, Krakow og Stockholm.

Ole Einar Bjørndalen mener, at Norge som en af vintersportens største og mest succesfulde nationer har et ansvar for at få legene op at stå.

- Det er ikke helt fair, hvis vi bare deltager og ikke arrangerer et OL. Norge har en økonomi, som er forsvarlig til at arrangere et OL, men det skal være på et folkeligt niveau. Det behøver ikke blive dårligere - snarere tværtimod - end hvad der er gjort andre steder, siger den 40-årige skiskytte.

Prisen på OL i Sotji tidligere på året har formentlig været medvirkende årsag til, at byerne har fået kolde fødder.

I Norge hænger Oslos kandidatur i en tynd tråd, efter at undersøgelser har vist, at et flertal i den vintersportsbegejstrede nation er modstander af vinter-OL til Norge.