Sport

TV: Kasse på kasse – sikke en landsholdsdebut!

Hun var iskold, den gode Mette Tranborg, der debuterede, da det danske landshold i håndbold sikrede sig EM-billetterne med en sejr ude mod Ukraine.

Den blot 18-årige SK Aarhus-spiller kom med i truppen på et afbud, men greb i den grad chancen, da muligheden bød sig midt i anden halvleg.

Her var ukrainerne stadig godt med i kampen – ja, lige indtil Tranborg tog sagen i egen hånd og åbnede målkontoen med et brag af en kasse op i højre målhjørne.

Siden satte det 192 centimeter høje stortalent yderligere tre mål ind og misbrugte nul af sine chancer, og hun havde dermed en afgørende finger med i, at Danmark kunne tage det stille og roligt i slutminutterne.

En præstation, der også får roser med på vejen af TV 2 Sportens ekspertkommentator, Bent Nyegaard.

- Mette Tranborg og Anne Mette Hansen har noget af det, som landsholdet mangler i uhyggelig grad, nemlig skudstyrke. De kan noget fra 10-11 meter ude – så lad os bare få dem på landsholdet inden ikke alt for lang tid, lyder det fra Bent Nyegaard, mens studieekspert Trine Nielsen opfordrer landstræner Jan Pytlick og co. til at tage den med ro.

- Der er ingen tvivl om hendes talent. Bare det, at hun i den alder har den fysik, hun har, gør, at der er så meget håndbold i hende. Vi skal holde rigtig meget øje med hende, men jeg kunne godt tænke mig, at man giver unge spillere som hende noget ro og muligheden for at nyde at være ungdomsspillere, så vi kan have dem i mange år fremefter. Men der er ingen tvivl om, at der ikke går længe, inden vi ser hende, siger hun.

Der resterer fortsat to kampe i EM-kvalifikationen, men Mette Tranborg skal nu hjem og forberede sig til VM med U20-landsholdet.