Sport

Britisk rigmand på heden: Her er FCM’s nye ejer

Onsdag kom meldingen om, at den britiske rigmand Matthew Benham er ny hovedaktionær i FCM Holding.

Han skyder 58 millioner kroner ind i foretagenet - men hvem er han egentlig?

46-årige Matthew Benham fra England, er udover at være fodboldentusiast en succesrig forretningsmand.

Han ejer oddsfirmaet Matchbook.com og virksomheden Smartodds Ltd., der blandt andet laver analyser og research om fodbold for professionelle gamblere, spiludbydere og myndigheder over hele verden.

Matthew Benham er desuden fysiker fra Oxford University og ejer af fodboldklubben Brentford FC, som holder til i London og lige er rykket op i Englands næstbedste række, The Championship.

London-klubben er fem gange blevet hædret som "Football League Community Club of the Year" for sin indsats for at fremme sport, sundhed, uddannelse og sociale formål i det vestlige London.

Matthew Benham har i de senere år investeret over 400 millioner kroner i Brentford, og ambitionerne er store.

Forretningsmandens mål er nemlig at gøre Brentford FC økonomisk uafhængig ved sportslig og kommerciel succes. Og så er et af målene selvfølgelig også en oprykning til Premier League.

Matthew Benham bliver hovedaktionær i FCM med 60 procent af aktierne.

Ifølge økonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School, er ”Mr. Big Data” udi viden om fodbold. Han har således haft et godt øje til FC Midtjylland – og han forklarer årsagen til at vælge at gå ind i netop FC Midtjylland således:  

- FC Midtjylland har det, der skal til for at skabe en succesrig topklub: Et imponerende talentarbejde, hvor usædvanligt mange akademispillere når førsteholdet eller bliver solgt til udlandet. En fodboldledelse, der drives af passion for spillet og klubben. Og endelig er klubben stærkt forankret i regionen,” siger Matthew Benham i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Finansielle problemer har de senere år tvunget FCM til at sælge nøglespillere, men det skal der ændres på. Jeg er overbevist om, at vi kan skabe en sund og bæredygtig topklub – ikke ved at bruge flere penge end andre klubber, men ved at være klogere og mere effektive.