En hyldest til Jørgen Leth

16x9

Forfatteren, tv- og filmmanden og den alvidende cykelkommentator Jørgen Leth har dækket Tour De France hele 31 gange og debuterede i 1990 som TV 2-kom

Forfatteren, tv- og filmmanden og den alvidende cykelkommentator Jørgen Leth har dækket Tour De France hele 31 gange og debuterede i 1990 som TV 2-kommentator - i dag skal han hyldes. 

Verdensmanden fra Aarhus, en rar, snakkesalig jyde, et talende og sprudlende vandfald, der år efter år beriger Tour'en med farverige roser i form af sprogblomster, pløjer igennem Tour'en med sine historier og viden om de vigtigste ting i livet: de bedste vine, de fornemmeste franske slotte og de smukkeste bjerge... et mere velformuleret "kongen af Danmark"-bolsje skal man lede efter længe.

Directeur sportif Bjarne Riis sender også sine roser afsted:

- Han er jo indbegrebet af en stor del af dansk cykelsport, vil jeg sige. Han har været med til at tegne cykelsporten ret kraftigt i Danmark igennem mange år. Jeg tror, at danskerne kan være stolte af at have haft æren af at høre på ham, og høre ham sludre gang på gang på gang. Den viden han har, er jo fænomenal. Det er en fornøjelse at høre, lyder de store roser fra Bjarne Riis.

Læs også: Riis roser Leth: Hans viden er fænomenal

Men det er ikke kun TV 2 og Bjarne Riis, der elsker ham. Vi har her samlet lidt fra nær og fjern og internettet, som heller ikke lægger fingre imellem:
Tour'en ville ikke være det samme uden Leth!

 

Hyldest til Jørgen Leth som kommentator (og menneske):

 

Hyldest til hans viden om... alt:

 

Hyldest til Jørgen Leth for hans viden om gastronomi:

Som Leth har sagt om Indurain: "...Han sidder som en konge på cyklen" - så mener vi på TV 2 Optours-redaktionen, at "Jørgen Leth sidder som en konge på Tour'en."

  • Under dette års tour dækker TV 2 løbet på en ny og underholdende måde.
  • TV 2 Optour dækker Tour'en på de sociale medier på en underholdende og lærerig måde, hvor der samtidig sættes fokus på alle Tourens skæve og fantastiske sider.
  • Følg TV 2 Optour på Facebook HER.
  • Følg TV 2 Optour på Twitter: @TV2Optour.