Døde dyr og skrald: Danskere frygter bakterier i OL-vand

De danske sejlere, der er i Brasilien for at forberede sig frem mod OL i 2016, er bange for at blive syge af det bakterielle vand ud for Rio de Janeiro.

Sejlerne tester i øjeblikket den olympiske rute, og testen er samtidig en del af kvalifikationen til OL, men forholdene er langt fra optimale. Havvandet er nemlig inficeret med døde dyr og alverdens skrald.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, det er det værste jeg nogensinde har sejlet i af skrald. Man har slet ikke lyst til, at vandet det sprøjter op på ens ansigt, siger Anne-Marie Rindom til TV 2 Sporten og forklarer, at det også har indflydelse på det rent sportslige:

- I går for eksempel, der sejlede jeg ind i en sort plasticpose, som er umulig at se, og det bremser bare båden fuldstændig.

Biologer advarer mod bakterier
De seneste uger har biologer advaret mod det bakteriefyldte affald i vandet ud for Rio de Janeiro, der i værste fald kan føre til sygdomme som hepatitis A.

Men talsmanden for de olympiske lege mener ikke, der er grund til bekymring:

- Vores undersøgelser for den sidste uge viser de forventede resultater. Der er ingen risiko for de sportsfolk, der skal konkurrere her, siger Mario Andrado, talsmand for OL Rio 2016.

Han tilføjer dog, at arbejdet med at ”rengøre” vandet vil fortsætte helt indtil OL-starten i 2016, og oprydningsarbejdet er lige nu kun halvvejs.

Se video fra Rio og få kommentarer til det bakteriefyldt farvand øverst i artiklen.