Fra sportshallen til dansegulvet: To mere er klar til Vild med dans

16x9
Tine Baun og Helge Vammen skal begge være med i 11. sæson af Vild med Dans Foto: Scanpix

Med lidt under en måned til premieren på 11. sæson af Vild med Dans, kan TV 2 nu præsentere to nye deltagere, der begge har udmærket sig inden for sportens verden.

Det er den tidligere badmintonspiller Tine Baun og elitegymnasten Helge Vammen, der er tale om.

Tine Baun var en af de bedste inden for sin sport, indtil hun stoppede karrieren for godt otte måneder siden. Hun har vundet den prestigefyldte turnering All England tre gange. Derudover har hun et hav af titler  fra turneringer i Asien og Danmarks-mesterskaber.

Tiden for den 34-årige tidligere badmintonstjerne går i øjeblikket med at passe hendes lille søn, som kom til verden for 11 uger siden.

Og det er ikke meget erfaring, Tine Baun har med de bonede gulve.

- Det er ikke noget jeg har gjort mig så meget i. De gange jeg har været på et dansegulv, har det været med alkohol indenbords. Så det er meget få gange, det er sket, siger hun.

En af Tine Bauns konkurrenter bliver elitegymnasten Helge Vammen. Trods fine resultater, er det ikke meget den generelle befolkning kender til den 28-årige dansker. Men det skal der laves om på.

- Jeg håber, at der kommer fokus på idrætsgymnastik via min deltagelse. Det er jo en sport, der ikke er så mange, der kender så meget til, siger han.

Ligesom Tine Baun har han ikke den store erfaring med dans. Og han har svært ved at vurdere, hvor langt han kan nå i konkurrencen.

- Mange vil måske mene, at jeg har gode forudsætninger for at være med på grund af mine sportslige baggrund, men om der er noget, jeg direkte kan overføre til dans, ved jeg ikke. Men vi får se, siger han.

Ud over Tine Baun og Helge Vammen er politikeren Astrig Krag og skuespillerne Paprika Steen, Line Kruse og Ditte Ylva Olsen klar til at finde det fine tøj og danseskoene frem.

Vild med dans har premiere på TV 2 fredag den 12. september. Vinderen findes i finalen fredag den 28. november.