Italiener vandt dramatisk Vuelta-etape

Se alt fra Vuelta a España på TV 2 Play

Mens løbets samlede favoritter tog det roligt, triumferede den italienske Cannondale-rytter Alessandro De Marchi på fredagens 169 kilometer lange 7. etape af Vuelta a Espana.

Italieneren kørte alene i mål efter mere end tre timer i udbrud, hvor han først sad sammen med tre andre ryttere og de sidste kilometer var mutters alene i den spanske hede.

De Marchi, der i Tour de France tidligere på sommeren var involveret i flere ambitiøse udbrud, fik dermed endelig belønning for sit hårde slid og tog karrierens hidtil største sejr.

Italieneren sad først sammen med Ryder Hesjedal (Garmin), Hubert Dupont (AG2R) og Johann Tschopp (IAM), men 15 kilometer før mål havde han rystet dem alle af og kunne køre mod målstregen i Alcaudete i ensomhed.

Medvirkende til triumfen var, at en ellers velkørende Hesjedal styrtede på den sidste nedkørsel og blev sat yderligere tilbage, da hans cykel blev kørt over af en motorcykel.

I mål var De Marchi 1,32 minut foran Hesjedal, der førte den slagne trio i mål.

Hovedfeltet med alle klassement-favoritterne halede pænt ind på udbryderne på de sidste kilometer, men var godt to minutter efter De Marchi i mål.

På de sidste meter slog Chris Froome, der var styrtet tidligere og så noget forslået ud, et lille hul til de øvrige favoritter og vandt tre sekunder.

Vueltaen på TV 2

  • Vuelta ã Espana bliver kørt fra 23. august til 14. september, og TV 2 sender alle etaper direkte.
  • Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder i kommentatorboksen, mens reporter Rasmus Staghøj og fotograf Thomas Thoning følger Vuelta-feltet rundt på de spanske landeveje.
  • Efter hver etape sender vi Vuelta-studiet, og hver dag klokken 18-18.30 sender vi desuden et eksklusivt, mere nørdet Vuelta-studie på TV 2 Play
  • Desuden kan du også følge dagens etape i vores liveblog på vuelta.tv2.dk, hvor reporter Mike Kaltoft og ekspert Kim Plesner holder tv2.dk's brugere opdateret på løbet og svarer på spørgsmål undervejs
  • Du finder hele TV 2's Vuelta-sendeplan HER