Midtjysk stjerne ofrer gerne næsen for et mesterskab

Erik Sviatchenko har været uheldig med skader, men vender han tilbage til topformen, kan han blive et af FC Midtjyllands næste helt store salgsobjekter.

Midtjyderne har via deres akademi udviklet internationalt anerkendte midterforsvarere som Simon Kjær og Winston Reid, der begge er profiler på mandskaber i de helt store ligaer.

Den sti drømmer Erik Sviatchenko også at betræde en dag. Et af hans kendetegn er, at han besidder et enormt mandsmod i sit duelspil både defensivt og offensivt. Her er han bogstavelig talt villig til at risikere liv og lemmer for at komme først på bolden.

Hvor har du det mod fra?

- Det kommer nok fra min opvækst. Den ukrainske hardhitter. […] vi altid har fået at vide hjemmefra: ”Vi skal altså kæmpe for det”. Når jeg får en mulighed for at score et mål på en offensiv standard, så ved jeg, at hvis jeg kommer i aller-allerhøjeste fart, så skal ham, der står foran mig, nok flytte sig på et eller andet tidspunkt. Jeg er sikker på, at jeg er mere modig, end han er, forklarer Erik Sviatchenko som gæst i programmet Zaks Zone på tv2.dk.

Er du ligeglad med hjernerystelse og en brækket næse?

- Ja, det er jeg. Selvfølgelig vil det være ærgerligt at have en skæv næse. Men hvis det kan give et mesterskab, fordi man scorer i den kamp, så er det okay. Man skal være kompromisløs, siger Erik Sviatchenko.

Forsvarsspilleren var tæt på et skifte til FC København i det netop overståede transfervindue, men FC Midtjylland blokerede for klubskiftet i ellevte time.

Er det her kiksede skifte ude af dit system?

- Ja, det er det. Det var noget, der foregik i transfervinduet. Nu er transfervinduet slut. Jeg er FC Midtjylland-spiller og ved at nærme mig topformen, siger Erik Sviatchenko.

Se hele Zaks Zone og bliv blandt andet klogere på Sviatchenkos overvejelser om fremtiden og om, hvordan FC Midtjylland udvikler de internationalt anerkendte midterforsvarere.

Zaks Zone

  • Zaks Zone er tv2.dk's fodboldmagasin, hvor vi går i dybden og nørder med de varmeste emner fra fodboldens verden lige nu
  • Vi går efter bolden - ikke manden - og giver os god tid til at få hele perspektivet med

Zak Egholm

  • Vært og kommentator på TV 2 SPORT.
  • Han har kommenteret både dansk- og international fodbold siden 2006
  • Vært på programmet Fodbold Unplugged og tidligere på Zaks Zone på på tv2.dk
  • Følg ham på Twitter: @zakegholm