Contador vinder Vueltaen for tredje gang

Den spanske cykelstjerne Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kørte søndag aften som ventet den samlede sejr hjem i Vuelta a España, som sluttede med en 9,7 kilometer lang enkeltstart med mål i Santiago de Compostela.

21. etape var præget af regnvejr, så for Contador handlede det om at undgå styrt og forsvare føringen på 1.37 minutter ned til Chris Froome (Sky) på andenpladsen. Det lykkedes.

Selve etapen blev vundet af italieneren Adriano Malori (Movistar) i tiden 11.12 minutter. Han kørte ruten i tørvejr.

Det samlede facit for Contadors Vuelta i år var to etapesejre og selvfølgelig den samlede sejr som det vigtigste. Det havde ingen for alvor regnet med inden starten for tre uger siden.

Contador var mødt op til Vueltaen uden de store ambitioner, efter at han styrtede og udgik af sommerens Tour de France.

- Jeg tror, at jeg får muligheder for at vinde minimum en etape i den sidste del af Vueltaen, hvis jeg klarer mig godt igennem de første 10 dage, sagde Contador, der også afviste, at Tinkoff-Saxo havde presset ham til at starte i Vueltaen efter nedturen i Tour de France:

- Det er min egen beslutning. Men jeg ved naturligvis også, at det er vigtigt for holdet. Men jeg gør det også for folket. Det har støttet mig meget, lød det fra Contador.

Heller ikke Tinkoff-Saxo-ledelsen havde inden starten de store forventninger til Contador, der fik et brud på skinnebenet under Tour de France.

- Jeg er ikke sikker på, at det vil være seriøst at sigte efter den samlede sejr efter kun nogle få ugers hård træning i bjergene. Men vi vil vise trøjen frem. Vi skal nok blive set, sagde sportsdirektør Philippe Mauduit og underspillede måske over for omverdenen.

I løbets første uge viste Contador så fine takter, at han allerede på den første hviledag turde melde ud, at han gik efter den samlede sejr.

På 10. etape overtog Contador løbets røde førertrøje med en fjerdeplads på den 36,7 kilometer lange enkeltstart.

Contador understregede for alvor sin styrke på 16. etape - kongeetapen - som han vandt efter en heftig duel med rivalen Froome.

Det blev også en sejr på lørdagens 20. etape, da Contador igen satte Froome på plads på det afsluttende bjerg.

Med Vuelta-sejren er Contador noteret for i alt seks triumfer i de tre Grand Tours. Vueltaen har han vundet tre gange, Tour de France to gange og Giro d'Italia en enkelt gang.

Contador vandt desuden Touren i 2010 og Giroen året efter, men begge disse sejre blev senere frataget spanieren efter en positiv dopingprøve for clenbuterol.

Top-ti i Vueltaen 2014

1. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo)
2. Chris Froome (Team Sky) + 1'10
3. Alejandro Valverde (Movistar) + 1'50
4. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) + 3'25
5. Fabio Aru (Astana) + 4'48
6. Samuel Sanchez (BMC) + 9'30
7. Daniel Martin (Garmin Sharp) + 10'38
8. Warren Barguil (Giant-Shimano) + 11'50
9. Damiano Caruso (Cannondale)   + 12'50
10. Daniel Navarro (Cofidis) + 13'02

Vueltaen på TV 2

  • Vuelta ã Espana bliver kørt fra 23. august til 14. september, og TV 2 sender alle etaper direkte.
  • Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder i kommentatorboksen, mens reporter Rasmus Staghøj og fotograf Thomas Thoning følger Vuelta-feltet rundt på de spanske landeveje.
  • Efter hver etape sender vi Vuelta-studiet, og hver dag klokken 18-18.30 sender vi desuden et eksklusivt, mere nørdet Vuelta-studie på TV 2 Play
  • Desuden kan du også følge dagens etape i vores liveblog på vuelta.tv2.dk, hvor reporter Mike Kaltoft og ekspert Kim Plesner holder tv2.dk's brugere opdateret på løbet og svarer på spørgsmål undervejs
  • Du finder hele TV 2's Vuelta-sendeplan HER