Sport

Norge dropper vinter-OL: Se IOC´s bizarre krav

Den norske hovedstad Oslo er ikke længere blandt kandidaterne til værtskabet for vinter-OL i 2022.

Flere norske medier peger på en lang liste med krav fra IOC (Den Internationale Olympiske Komité)  som en af grundende til, at nordmændene trak deres kandidatur.

Ifølge den norske avis VG havde IOC 7000 sider med krav og specifikationer til Oslo, hvis de ville gøre sig håb om at blive værter.

VG har gennemgået listen med krav fra IOC og fundet frem til nogle specielle af slagsen. Her kan du se nogle af de mere finurlige krav der blev opstillet.

- At møde kongen før åbningsceremonien. Derefter skal de have en cocktail-modtagelse, hvor drinksne skal betales af kongehuset eller eventuelt af den norske OL-komité.

- Fuld kontrol over alle reklamepladser i hele Oslo så længe legene står på. Kun IOC´s egne sponsorer må annoncere. Selv gadesælgere må fjernes.

- Alle IOC-medlemmer skal ved anmodning have hver sin nye mobiltelefon med norsk abonnement. Telefonen skal være af mærket Samsung.

- IOC-medlemmer skal mødes med et smil på hotellet.

- Alle møderum skal være nøjagtig 20 grader varme konstant.

Poul Erik Høyer: IOC skal være mere smidige

Den tidligere badmintonspiller Poul Erik Høyer, der er medlem af IOC, er ærgerlig over at miste Norges bud på værtsskabet til vinter-OL.

- Det, synes jeg, selvfølgelig er kedeligt. Det er jo altid rart at have så mange med så lang tid som muligt i budprocessen. Så det, at vi står tilbage med to, er selvfølgelig rigtig kedeligt. Jeg havde da håbet på, at Oslo gerne ville have været med.

Han mener at IOC måske har været lidt for usmidige da retningslinjerne blev lavet.

- I forhold til sponsorer forstår jeg godt, hvorfor man fastholder noget eksklusivitet. Men hvis det er noget med, at der skal være 20 grader, der hvor vi holder møder, der skal vi også fra IOC’s side være smidige, så vi ikke fuldstændig stivner i sådan et forhandlingsforløb.

Efter at Norge har trukket sig, er der kun to byer tilbage i kampen om værtsskabet til vinter-OL i 2022. Almaty i Kasakhstan og Beijing i Kina kæmper nu om at få lov til at holde legene.