Sport

Eliteidrætten sætter fokus på hjernerystelser

En oplysningskampagne skal være med til at mindske antallet af hjernerystelser blandt sportsudøvere i Danmark.

Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening har sammen med Center for Hjerneskade lanceret kampagnen "Brug hovedet - pas på skallen", som både skal få sportsudøvere til at opdage hjernerystelser og behandle dem.

- Jeg ser det som altafgørende, at elitesportsudøvere bliver mere bevidste om symptomerne af en hjernerystelse og alvoren i at tage dem seriøst, siger den tidligere landsholdsspiller i håndbold Malene Dalgaard i en pressemeddelelse.

- Vi hører om alt for mange, der ikke kender symptomerne, og dermed fortsætter med at spille. Det går ikke, for en hjernerystelse kræver tid og ro, siger hun.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller måtte for nylig indstille karrieren, efter at hun tre gange pådrog sig hjernerystelser i løbet af karrieren.

- Ud over karrierestoppet har skaden haft store gener for mig i min hverdag. Mit studie har for eksempel været sat på standby, indtil jeg for nylig startede igen, det er dog kun på kvart tid. Og så har jeg heller ikke kunnet se fjernsyn i mange måneder, siger 30-årige Malene Dalgaard.

Sociale medier som Facebook og Twitter bliver blandt platformene for den nye kampagne.

Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening vil i den kommende tid give deres medlemmer indblik i konkrete udøveres skæbne, efter at de er blevet ramt af hjernerystelser.