Sport

Lasse Vibe klar til større klub

 Lasse Vibe er fodboldlandsholdets mest målfarlige spiller i øjeblikket. 20 mål har angriberen indtil videre scoret for IFK Göteborg i Allsvenskan i denne sæson, og han er i spil til lørdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien.

 Efter sine mange mål i Sverige er han kommet ind i varmen hos landstræner Morten Olsen, der har givet Vibe spilletid i de seneste to kampe, og den tidligere Sønderjyske-profil er fyldt med selvtillid og drømmer om et klubskifte til en større liga.

 - Jeg har aldrig lagt skjul på, at hvis der kommer en mulighed i en af de store ligaer, så siger jeg ja tak. Jeg er 27 år, og jeg får sikkert kun den mulighed én gang i min karriere, men om den kommer, ved man ikke. Kommer muligheden ikke, kan der være andre alternativer som at forlænge med IFK, siger Vibe, hvis kontrakt med IFK Göteborg udløber ved udgangen af 2016.

 Vibe skiftede fra Sønderjyske til den svenske storklub i sommeren 2013, selvom et skifte til Holland mere var ham.

 - Jeg ville gerne have været til det rigtige udland dengang, men det havde jeg ikke mulighed for. De fleste hollandske klubber syntes, at jeg var for gammel. De hollandske klubber var ikke villige til at betale for mig, men nu har det måske vist sig at være det rigtige skridt med IFK, siger Vibe, der på grund af sine mål er kommet i større klubbers søgelys igen.

Han har ikke travlt med at komme væk, understreger landsholdsspilleren.

 - Jeg har det godt i klubben og har en længere aftale, så jeg tænker ikke så meget over det endnu. Jeg trives godt og skal ikke absolut væk, men får jeg chancen, vil jeg rigtig gerne af sted, siger angriberen.

Vibe er formentlig i spil til en plads på højrekanten mod albanerne, men konkurrencen er hård. Martin Braithwaite, Uffe Bech og Yussuf Poulsen bejler også til pladsen.