Sport

DIF: Ny lov vil begrænse matchfixing

Danmarks Idrætsforbund, DIF, er særdeles tilfredse med det seneste politiske tiltag mod matchfixing.

Regeringen vil snart komme med en ny lov, der gør matchfixing strafbart med op til to år. Et tiltag som DIF regner med får en reducerende effekt på matchfixing.

- Det burde det alt andet end lige gøre. Det er mere afskrækkende at ryge i fængsel end at få en karantæne eller bøde fra Danmarks Idrætsforbund, siger Jesper Frigast Larsen, leder af DIF’s Matchfixing-sekretariat, til TV 2 Sporten.

Tidligere kunne en matchfixer primært kun dømmes under bedrageriparagraffen, såfremt det kunne bevises at en tredjepart havde lidt økonomisk tab på det. Det forhold gælder ikke i den nye lov, og mindre sager vil ny kunne ende i retten.

- Vi får nu muligheden med den nye lov, at ramme nogle flere af de overtrædelser, som vi synes er et samfundsanliggende, fastslår Jesper Frigast Larsen.