Sport

Nyegaards dom: Hun var ren verdensklasse

Se eller gense kampen mod Norge på TV 2 Play.

De danske håndboldkvinder lader til at være tæt på topformen forud for EM, der begynder i næste uge i Ungarn og Kroatien.

Landstræner Jan Pytlick kunne torsdag aften i Larvik se sine spillere varme op til EM-turneringen med en sejr på 24-21 over de mangeårige rivaler fra Norge ved denne uges Golden League-stævne.

De norske værter startede med et brag og overrumplede fuldstændig de danske spillere med tre lynscoringer, mens Stine Jørgensen brændte sine tre første forsøg. På det tidspunkt lignede det indledningen til en massakre, men det billede skulle altså ændre sig (kampreferat).

TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard, der kommenterede kampen, giver her sine karakterer til de danske spillere efter kampen mod Norge. Og især målmand Sandra Toft scorer højt på skalaen.

 • Sandra Toft

  Når man er så afgørende og står med så stort format, så er der kun én karakter. Det var forrygende at se hende i dag. Hun havde fantastisk autoritet over sit spil, og det redder Danmark i en periode i 2. halvleg.

  Bedømmelse: 6

 • Rikke Poulsen

  Spillede ikke.

  Bedømmelse: UB

 • Ann Grete Nørgaard

  En god, sikker, rutineret præstation af Ann Grete Nørgaard. Missede en enkelt, og der var en enkelt forsvarsting, jeg kunne have tænkt mig anderledes. Men spillede godt, uden det blev fuldstændig prangende.

  Bedømmelse: 4

 • Trine Østergaard

  Med en solid præstation. Scorede på den ene chance hun fik, og var meget opmærksom i sit forsvarsarbejde.

  Bedømmelse: 4

 • Maibritt Kviesgaard

  Fik relativt meget spilletid. Hun er, som vi har været inde på, så småt på vej tilbage til at have det niveau, som hun havde før sin skade.

  Bedømmelse: 4

 • Mette Gravholt

  Hun er bare hyper-farlig, og en stregspiller i international klasse. 4-tallet får hun, fordi hun brænder for meget, men det kan meget vel blive til et 5-tal, fordi hun er en klassespiller.

  Bedømmelse: 4

 • Marianne Bonde

  Stor og god forsvarsindsats. Er ved at finde sit niveau både som forsvarsspiller og som dirigent. Hun tegner en mere og mere moden figur og var i evigt slagsmål med Heidi Løke. Det så fornuftigt ud. Men vi gav også meget væk i forsvaret.

  Bedømmelse: 4

 • Susan Thorsgaard

  Jeg synes, de får for lidt ud af Susan. De minutter, hun er på banen, er ikke for mange. Danmark kommer ikke helt godt ud af det med hende på banen. Derfor får hun ikke mere.

  Bedømmelse: 2

 • Louise Burgaard

  Formidabel fight. Fantastisk indstilling. Men også klart, at hun ikke er helt frisk. Hun så faktisk træt ud. Skudmæssigt kunne hun ikke levere.

  Bedømmelse: 3

 • Line Jørgensen

  Havde det også svært. Nu spiller Burgaard de afgørende minutter, men Jørgensen formåede ikke helt at sætte sig igennem. Flot fight, men spillemæssigt mangler der noget.

  Bedømmelse: 2

 • Mette Tranborg

  Sad over.

  Bedømmelse: UB

 • Stine Jørgensen

  En af Danmarks skudprofiler. God fight, god i forsvaret. Men skudmæssigt, hvor Danmark skal bruge hende, der slog hun ikke til.

  Bedømmelse: 2

 • Lotte Grigel

  Den periode, hvor hun havde styrepinden, fik hun ikke sat tempo nok på spillet, og så gik holdet i stå. Men hun lavede også gode ting - overraskende ting. Det er i hendes DNA. Men jeg havde forventet mere.

  Bedømmelse: 3

 • Anne Mette Hansen

  Spillede sig hverken af eller på. Fik relativt kort tid, hvor hun scorede og lavede et par angrebsfejl. Hun må vise mod Serbien, hvor hun nok får en rigtig chance, at hun kan være med.

  Bedømmelse: 2

 • Kristina Kristiansen

  Det ligger lige omkring 4 eller 5. Hun får 5, fordi hun har et fantastisk drive, Det er hende, der skabe noget, når det skal skabes. Hun var ved at miste fornemmelsen for kampen, da hun kom ind. Men hun vendte tilbage til den, der har overblikket. Har god speed.

  Bedømmelse: 5

 • Lærke Møller

  Spillede ikke.

  Bedømmelse: UB

 • Pernille Holmsgaard

  Stærkt forsvarsarbejde. Hun er mere aggressiv, hun spiller mere beskidt, Og det hører med, hvis du skal spille mod de bedste. Jeg savner dog lidt mere tyngde i kontrafasen.

  Bedømmelse: 4

 • Jan Pytlick

  Han får 5, fordi han har formået at skabe noget disciplin, og jeg synes, at angrebsspillet i perioder var rigtig godt sat sammen. Han skal tage chancer i sådan en kamp, men jeg synes, at han agerede godt under pres. Og så er det et skidegodt resultat at vinde mod Norge - i Norge.

  Bedømmelse: 5

KARAKTERSKALAEN

6: Topklasse 5: Klasse 4: Over middel 3: Middel 2: Under middel 1: Ikke godt nok 0: Håbløst

Golden League i Norge

Golden League i Norge spilles efter følgende plan (Danmarks kampe vises på TV 2):

Torsdag, 27. november i Arena Larvik 19:15 Serbien - Frankrig 21:40 Norge - Danmark

Fredag, 28. november i Arena Larvik 17:00 Danmark - Serbien 19:15 Norge - Frankrig

Søndag, 30. november i Oslo Spektrum 16:15 Norge - Serbien 18:30 Frankrig - Danmark 

Pytlicks landshold

Følgende 15 spillere er med hele samlingen og er på forhånd udtaget til EM:

Målvogtere 20 Rikke Poulsen, Viborg HK 1 Sandra Toft, Larvik HK

Fløjspillere 7 Maria Fisker, Viborg HK

(ikke med til Golden League)

23 Ann Grete Nørgaard, Team Tvis Holstebro 25 Trine Østergaard, FCM Håndbold 3 Maibritt Kviesgaard, Team Esbjerg

Stregspillere 13 Marianne Bonde Pedersen, København Håndbold 11 Mette Gravholt, Viborg HK 4 Susan Thorsgaard, FCM Håndbold

Bagspillere 21 Kristina Kristiansen, Team Tvis Holstebro 14, Lotte Grigel, Team Esbjerg 28 Stine Jørgensen, FCM Håndbold 15 Pernille Holmsgaard, København Håndbold 27 Louise Burgaard, Viborg HK 19 Line Jørgensen, FCM Håndbold

Disse tre spillere er med ved Golden League - og i betragtning til den sidste EM-plads:

18 Mette Tranborg 24 Lærke Møller 8 Anne Mette Hansen