Sport

Hårdtslående kvinde: Ny direktør har det sorte bælte i karate

Lone Hansen er nok mest kendt for at være hende, alle eliteudøvere med dårlig samvittighed skulle frygte, når hun som direktør for Antidoping Danmark kom på besøg.

Men nu er det med helt anderledes positive briller, den 53-årige nyudnævnte Team Danmark-direktør kommer på besøg.

For i fremtiden vil det som oftest være med posen fuld af støttekroner, at Lone Hansen kommer forbi,  når de små 100 millioner kroner skal fordeles til dansk eliteidræt.

Lone Hansen har selv en baggrund som eliteidrætsatlet. Direktøren har et langt virke i karatesporten, både som aktiv og som landstræner, så er der grund til at have respekt for den kommende direktør.

- Jeg har karate som baggrund, og har altid elsket elitesport, og jeg trækker da også i karate tøjet et par gange om ugen, smiler Lone Hansen, da TV 2 Sporten spørger til direktørens egne sportslige interesser.

Hør Lone Hansen fortælle om sin lyst til træning og om sine egne sportslige erfaringer i tv-klippet over artiklen.

Team Danmarks nye direktør

  • Navn: Lone Hansen
  • Alder: 53 år
  • Nationalitet: Dansk
  • Uddannelse: Cand.scient. med idræt som hovedfag, Københavns Universitet (1992), Ph.d.: Elitetrænings indflydelse på børn og unges fysiske og fysiologiske udvikling (1998), Diplomuddannelse i ledelse og organisation (2010)
  • Udvalgte stillinger: Sportschef i Dansk Karate Forbund (2001-2004), Teamleder (sportsfysiologi) i Team Danmark (2007-2011), Direktør i Anti Doping Danmark (2011-2014)