Sport

DHF-chef: Derfor blev Pytlick vraget

Efter syv år som træner for de danske håndboldkvinder er Jan Pytlick nu færdig i spidsen for holdet. Dansk Håndbold Forbund er blevet enige med den 47-årige træner om at stoppe samarbejdet, meddeler forbundet i en pressemeddelelse søndag.

- Vi har i dag haft et møde med Jan Pytlick i Nyborg, og vi er blevet enige om at stoppe samarbejdet, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen.

- Han er nu fritstillet for at kunne komme videre i sin trænerkarriere, siger han.

Morten Stig Christensen fortæller, at beslutningen er taget på baggrund af evalueringer mellem mange forskellige aktører i håndboldverdenen, herunder også spillerne.

- Det, der er foregået er, at der har været en evaluering hele vejen rundt. På det politiske niveau, det administrative niveau – spillerne er blevet hørt i den her sag, siger han og tilføjer, at der også er blevet holdt et evalueringsmøde mellem sportschef Ulrik Wilbek og Jan Pytlick samt løbende drøftelser med Team Danmark.    

- Det har været en 360 graders vurdering og på den baggrund er den her pressemeddelelse sendt ud, siger han og understreger, at det altså er sket i samarbejde med den nu tidligere træner.

- Der var gået træthed i systemet, og der var ikke den gensidige tillid hele vejen rundt, som der skulle være, og det er på den baggrund, at vi har valgt at gøre, som vi har gjort i den her situation, siger han og understreger, at Jan Pytlick har lavet gode resultater i sin tid som træner.

Beslutningen om at fritstille landstræneren kommer i kølvandet på et skuffende EM, hvor de danske håndboldkvinder med en ottendeplads leverede det værste resultat ved en EM-slutrunde siden 2008.

Holdet skal ellers efter planen toppe allerede til næste år, hvor VM finder sted på dansk grund.

- VI har et projekt, som vi igangsatte for tre år siden, som gerne skulle kulminere med medaljer med medaljer på hjemmebane i 2015, siger Morten Stig Christensen.

- Jeg er overbevist om., at der er rigtig mange gode trænere, de kan løse sådan en opgave for os, og det er nu en proces, der bliver sat i gang. Det er et grundigt arbejde, der sættes i gang nu med at finde en afløser til kvindelandsholdet, siger han. 

Jan Pytlick - Blå bog

Født: 5. juni 1967

Bor på Thurø og er udlært murer

Trænerkarriere:

GOG's kvinder (1991-1995) - to gange DM-guld

Team Esbjergs herrehold (1995-1997)

GOG's herrehold (1997-1998) - DM guld

Det danske kvindelandshold (1998-2005)

Det danske kvindelandshold (2007-2014)

Ansat som konsulent i den makedonske storklub Vardar Skopje (2015-)

Medaljer med landsholdet:

EM-sølv i 1998

OL-guld i 2000

EM-guld i 2002

OL-guld i 2004

EM-sølv i 2004

VM-bronze i 2013