Sport

DHF: Vi håber, Pytlick kommer ned fra korset inden påske

Det var en lussing af de større, som den nu tidligere danske landstræner Jan Pytlick uddelte til Dansk Håndbold Forbund (DHF), da han mandag stillede sig frem på et pressemøde og gav sin version af begivenhedernes gang.

- Jeg synes, de sidste to år har været svære. Jeg har følt, at jeg har været korsfæstet. Jeg har hængt på væggen og stille og roligt forblødt.

- Jeg føler, at der i den sidste periode godt kunne have været en lidt skarpere opbakning, sagde Jan Pytlick på pressemødet, hvor han også sendte en stikpille i retning mod DHF’s sportschef, Ulrik Wilbek.

- Vi har ansat en sportschef, og jeg må bare erkende, at jeg også troede, det ville rykke mere på tingene, end det har gjort, sagde Jan Pytlick.

TV 2 Sporten har været i kontakt med DHF, der afviser at kommentere på den skarpe kritik.

- Morten Stig (generalsekretær i DHF, red.) er på ferie. DHF har ikke andet at sige, end at vi håber, han (Jan Pytlick, red.) kommer ned fra korset inden påske, siger DHF’s pressechef, Finn Tage Jensen til TV 2 Sporten.

Over for TV 2 Sporten ønskede sportschef Ulrik Wilbek ikke at besvare Jan Pytlicks kritik, men han har siden udtalt sig til Ritzau.

- Jeg kan ikke rigtig svare på den kritik, for den er ikke specielt konkret. Jeg ved ikke, hvad den handler om.

- Personligt synes jeg, at jeg i foråret har brugt meget tid på at støtte op omkring forholdet til trænere og spillere. På den front har jeg brugt meget tid på at bakke op, men det er fair nok, at Jan ser anderledes på det, siger Wilbek.

Når Jan Pytlick siger, at han savnede opbakning fra ledelsen, forstår du ham så?

- Som sagt, så synes jeg, at jeg i foråret brugte meget tid på at støtte op om de møder, der var i forhold til trænere og spillere, og det var jo mig, der satte de møder op. DHF bakkede Jan op, siger Wilbek.

Du kan se hele pressemødet med Jan Pytlick over artiklen.

Jan Pytlick - Blå bog

Født: 5. juni 1967

Bor på Thurø og er udlært murer

Trænerkarriere:

GOG's kvinder (1991-1995) - to gange DM-guld

Team Esbjergs herrehold (1995-1997)

GOG's herrehold (1997-1998) - DM guld

Det danske kvindelandshold (1998-2005)

Det danske kvindelandshold (2007-2014)

Ansat som konsulent i den makedonske storklub Vardar Skopje (2015-)

Medaljer med landsholdet:

EM-sølv i 1998

OL-guld i 2000

EM-guld i 2002

OL-guld i 2004

EM-sølv i 2004

VM-bronze i 2013