Sport

Ekspert om ny stærk duo: det er rigtig godt gået af DHF!

16 år nåede Jan Pytlick at stå i spidsen for det danske kvindelandshold i håndbold, inden han måtte forlade posten i utide. Om kort tid bliver det så offentliggjort, hvem afløseren bliver.

På et pressemøde klokken 10.30 vil DHF nemlig præsentere det nye trænerteam, og TV2 Sport erfarer, at Klavs Bruun Jørgensen, får ansvaret som landstræner, mens Søren Herskind får rollen som assistenttræner.

Og det er en stærk trænerkonstellation ifølge TV2 Sports håndboldekspert, Bent Nyegaard.  

- Jeg synes, at det er rigtig godt gået af Dansk Håndbold Forbund at få overtalt Klavs Bruun Jørgensen til at blive kvindelandstræner, siger Bent Nyegaard.  

- Det ser jeg frem til med meget store forventninger.

Parret har tidligere arbejdet sammen, senest da de i 2011 trænede AG København. Men opgaven som landstrænerteam bliver ny og udfordrende på flere måder – blandt andet fordi at ingen af de to tidligere har trænet et kvindehold.  

- Jeg tolker det sådan, at Klavs Bruun Jørgensen er en stærk landstræner, fordi jeg egentlig ikke er i tvivl om, at sportschef Ulrik Wilbek også gerne ville have set en assistenttræner, der havde noget kendskab til kvindehåndbolden i forvejen, siger Bent Nyegaard.

- Så det giver mig et indtryk af, at Klavs Bruun har sagt, at det skal jeg nok finde ud af, jeg vil have Herskind med, og det er en meget, meget stærk duo som landstrænerpar.

Du kan følge pressemødet på News, tv2.dk og TV2 SPORT fra kl. 10.30.