VM i håndbold (M)

Dansk tronskifte? Han har overhalet 'Hans Majestæt'

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Danmarks nye landstræner Gudmundur Gudmundsson har tilsyneladende et bedre øje til Lasse Svan end Hans Lindberg.

I hvert fald har islændingen valgt at starte med Svan på banen i testkampene på til VM, hvor 'Hans Majestæt' har måttet se til i første halvleg. Lindberg har dog fået anden halvleg i de kampe, hvor han er startet på bænken.

Lasse Svan fortæller selv, at han i en alder af 31 år har ramt sit bedste niveau nogensinde, men om et reelt tronskifte på landsholdets højre fløj har fundet sted, ved han ikke.

- Jeg har ikke brugt så meget tid på at spekulere over det. Det er selvfølgelig fedt at få lov til at starte kampene, det skal jeg ikke lægge skjul på, men i og med at vi stadig har delt tiden, synes jeg ikke, forskellen er så stor, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

Hans Lindberg har selvfølgelig bidt mærke i, at han i testkampene har været nummer to i køen, men det er ikke noget, han tager så tungt.

- Hvis vores træner foretrækker Lasse frem for mig, så er det hans valg. Jeg prøver at vise ved hver træning og hver eneste gang, jeg får lov til at spille, at jeg har kvaliteten til at bidrage, siger Lindberg.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen understreger, at vi i Danmark har to af verdens absolut bedste spillere på netop højre fløjen.

- De har mange af de samme kompetencer. Lasse er måske en af de hurtigste i hele verden, og Gudmundur Gudmundsson vil gerne spille kontraspil, så der er Lasse en vigtig brik. Men Lindberg er også lynhurtig og har erfaring, siger han.

Hvem ville du vælge?

- Som det ser ud pt., er Lasse Svan den udvalgte, og jeg er enig i - med den ballast og selvtillid han tager med fra Bundesligaen - at vi skal udnytte det på landsholdet.

I klippet over artiklen kan du se VM-studiet med Claus Møller Jakobsen, der analyserer 'tronskiftet'.

Herunder ligger interviewet med Hans Lindberg, der forholder sig til situationen.

HÅNDBOLD-VM PÅ TV 2

  • Du kan se alt fra håndbold-VM på TV 2 Play
  • På vm.tv2.dk kan du dagligt læse kommentarer fra vores eksperter og kommentatorer i Qatar
  • Vores nye kanal TV 2 SPORT viser dagligt flere timers håndbold med studier og kampe
  • TV 2 og DR deler rettighederne til Danmarks kampe. De kampe, DR viser, genudsendes på TV 2 SPORT
  • Alle Danmarks kampe livedækkes på vm.tv2.dk, hvor du kan stille spørgsmål til vores eksperter og se højdepunkter fra kampene løbende