VM i håndbold (M)

Gudmundssons krav: Vi skal slå Argentina

Se Danmark - Argentina direkte på TV 2 og TV 2 PLAY

To VM-slutrunder er aldrig ens.

For de danske håndboldherrer bliver det en helt anderledes oplevelse, når de fredag aften tager hul på gruppespillet ved VM i Qatar. Af flere årsager.

Landstræneren, Gudmundur Gudmundsson, er ny. Islænding har overtaget tøjlerne efter den mangeårige succestræner Ulrik Wilbek, der nu er sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Slutrunden bliver også spillet i et land, hvor håndbold ellers ikke har en velvoksen og fasttømret interesse, som vi kender det fra det nordlige Europa.

Alligevel er alt, som det plejer ved VM i den olierige ørkenstat Qatar. Danmark er en af favoritterne til en semifinaleplads. Business as usual. Det ved den nye landstræner godt, og han vil have den første sejr.

- Vi går ind til den kamp for at vinde den, men vi skal spille en god kamp. Det har været sådan nogle gange, at Argentina har været en farlig modstander i første kamp. De har jo et godt hold. Deres spillere har stor erfaring, mange af dem spiller i Europa, og har spillet sammen i lang tid. De plejer at spille meget offensivt og aggressivt, men de kan jo også dække 6-0, hvis det er det. Så det er bare et godt hold, som vi skal passe på. Vi vil jo meget gerne vinde første kamp, og derfor er det en meget vigtig kamp, siger Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Landstræneren tiltrådte i juli sidste år, og han kender kravene fra både arbejdsgiveren og den danske befolkning. Han erkender da også, at kampen mod argentinerne skal kaste en sejr af sig.

- Ja, vi skal vinde, det synes jeg. Det er klart, men det bliver ikke nogen nem kamp, siger landstræneren, der er udmærket tilfreds med den optakt til turneringen, han og holdet har fået.

- Det vigtigste var vores forberedelse. Den er meget, meget vigtig, når man kommer til en slutrunde. Jeg synes, vi har trænet godt, og vi har delvist spillet gode træningskampe. Ikke alle kampene var lige gode, men jeg synes, vi har gjort det godt i tre ud af fire. Vi har forberedt os så godt som muligt på den tid, som vi har haft, siger islændingen.

Godt nok maner landstræneren til forsigtighed forud for kampen mod sydamerikanerne, men undertrykke forventningens glæde kan manden fra vulkanøen alligevel ikke.

- Vi er klar, og vi glæder os til at spille.

Danmarks kamp mod Argentina fløjtes i gang klokken 19 fredag aften, og du kan se den direkte på TV 2 og TV 2 PLAY, mens du kan følge den i tekst på tv2.dk.  

HÅNDBOLD-VM PÅ TV 2

  • Du kan se alt fra håndbold-VM på TV 2 Play
  • På vm.tv2.dk kan du dagligt læse kommentarer fra vores eksperter og kommentatorer i Qatar
  • Vores nye kanal TV 2 SPORT viser dagligt flere timers håndbold med studier og kampe
  • TV 2 og DR deler rettighederne til Danmarks kampe. De kampe, DR viser, genudsendes på TV 2 SPORT
  • Alle Danmarks kampe livedækkes på vm.tv2.dk, hvor du kan stille spørgsmål til vores eksperter og se højdepunkter fra kampene løbende