VM i håndbold (M)

VM-skandale: Qatar annullerer danske fans' billetter

Se håndbold-VM fra Qatar på TV 2 PLAY

De har for længst købt og betalt deres billetter, men cirka 50 danske fans i Doha bliver nu nægtet adgang til fredagens VM-semifinaler.

VM-arrangørerne har simpelthen annulleret danskernes billetter til kampene i Lusail Sports Arena og i stedet givet en billet til Danmarks placeringskamp mod Slovenien, der bliver spillet i Al Sadd - en anden VM-arena i Doha.

- Vi er frustrerede og rasende. Det kan jo ikke være rigtigt, raser 32-årige Helle Kay fra Brøndby, der er en af de danske fans, der har modtaget en billet til Danmarks kamp fra arrangørerne - med en lille seddel lagt ved om, at hendes billet til semifinalerne ikke er gyldig mere. 

Hun er i Doha sammen med to veninder og den ene venindes mand og har allerede arrangeret en bus, så de kan nå fra Danmarks kamp i Al Sadd klokken 18.30 og videre til Lusail Sports Arena uden for Doha, hvor Frankrig og Spanien spiller semifinale klokken 21.00 lokal tid.

- Vi er her for at se håndbold, og Spanien-Frankrig er den moralske finale. Den kamp vil vi da se, og vi har billet til den. Vi tager selvfølgelig ud og bakker op om de danske drenge først, og vi ser også Tyskland-Kroatien, som spiller inden Danmark i samme hal, siger Helle Kay til TV 2 SPORT.

Hun har købt sin VM-billet gennem det danske rejsebureau Travel Sense, som den tidligere landsholdsspiller Camilla Andersen er medejer af.

- Vi har intet overhovedet at udsætte på Travel Sense. Jeg ved, at Camilla arbejder hårdt på at hjælpe os, siger Helle Kay og understreger, at hun er vred på VM-arrangørerne - ikke Travel Sense. 

Camilla Andersen bekræfter over for TV 2 SPORT, at cirka 50 danske fans uden videre har fået deres billetter til VM-semifinalerne annulleret af arrangørerne. 

- Det er rigtigt. Arrangørerne har annulleret alle semifinalebilletter til både danske og tyske fans og givet dem en billet til placeringskampene i stedet. Om det er, fordi Qatar vil give semifinalebilletterne til deres egne fans i stedet, må guderne vide. Men jeg arbejder ihærdigt på at få de billetter tilbage, siger en frustreret Camilla Andersen til TV 2 SPORT. 

- Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende, siger den tidligere 'Jernlady', der har levet som rejsearrangør, siden hun stoppede sin egen håndboldkarriere for 10 år siden - i øvrigt som den mest scorende spiller nogensinde i dansk kvindehåndbolds historie.

- Jeg har også et brand at forsvare. Og det her er ikke, hvad vi står for, raser Camilla Andersen, der hvert år arrangerer sportsrejser for 7000-8000 danske fans rundt over hele verden. 

De annullerede semifinalebilletter er ikke det første problem, hun har haft med arrangørerne under dette VM. Til onsdagens kvartfinaler blev hun og en gruppe danske fans i første omgang nægtet adgang til hallen, selv om de havde billetter.

- Der var kø på motorvejen, så vi kom cirka 10 minutter inde i Qatars kamp og fik bare at vide, at hallen er fyldt op, og vi ikke kunne komme ind. Det blev vi selvfølgelig rigtig vrede over, så til sidst fik vi lov at komme ind i arenaen. Men vores pladser var optagede, så folk måtte sidde på trapper eller se Qatars kamp på fjernsynsskærmene ude i gangen, fortæller Camilla Andersen til TV 2 SPORT. 

Først da Qatars kamp var slut, forsvandt de fans, der sad på danskernes pladser, og hallen var kun halvfyldt til Danmarks kamp mod Spanien senere på aftenen.

- Jeg har nærmest ikke bestilt andet end at slukke ildebrande i 14 dage på den her tur, siger en frustreret Camilla Andersen, der via sine kontakter i international håndbold lige nu forsøger at få de rette, magtfulde personer i tale, så de danske fans kan få deres billetter igen.

Men hun tør ikke garantere, at VM-arrangørerne gør billetterne, der er blevet annulleret elektronisk, gyldige igen.

- Hvis det ikke lykkes, vil jeg stadig opfordre folk til at tage ud til Lusail og vifte med deres billet og forsøge at komme ind - og måske optage det på video, når vagterne siger, hallen er fyldt, og de ikke må komme ind, siger Camilla Andersen. 

TV 2 SPORT arbejder på at få en kommentar fra VM-arrangørerne og det internationale håndboldforbund IHF. 

VM-SLUTSPIL

 • PLACERINGSKAMPE
 • Kroatien-Tyskland 28-23
 • Danmark-Slovenien 36-33
 • 7./8.-PLADSEN
 • Slovenien-Tyskland 27-30
 • 5./6.-PLADSEN
 • Kroatien-Danmark 24-28
 • KVARTFINALERNE
 • Kroatien - Polen 22-24
 • Qatar - Tyskland 26-24
 • Spanien - Danmark 25-24
 • Slovenien - Frankrig 23-32
 • SEMIFINALERNE
 • Polen - Qatar 29-31
 • Spanien - Frankrig 22-26
 • BRONZEKAMPEN
 • Spanien-Polen 28-29
 • VM-FINALEN
 • Qatar-Frankrig 22-25

HÅNDBOLD-VM PÅ TV 2

 • Du kan se alt fra håndbold-VM på TV 2 Play
 • På vm.tv2.dk kan du dagligt læse kommentarer fra vores eksperter og kommentatorer i Qatar
 • Vores nye kanal TV 2 SPORT viser dagligt flere timers håndbold med studier og kampe
 • TV 2 og DR deler rettighederne til Danmarks kampe. De kampe, DR viser, genudsendes på TV 2 SPORT
 • Alle Danmarks kampe livedækkes på vm.tv2.dk, hvor du kan stille spørgsmål til vores eksperter og se højdepunkter fra kampene løbende