VM i håndbold (M)

Ny skandale i Qatar - her er alle de andre

Tomme haller, et landshold købt til lejligheden, elendige arbejdsforhold i forberedelserne op til VM. Qatars VM-værter i håndbold har mødt stor kritik for deres afvikling af slutrunden ind til videre.

Senest er cirka 50 danskere blevet nægtet adgang til semifinalerne ved slutrunden, selvom de har billet til kampen. De har i stedet fået en billet til Danmarks placeringskamp mod Slovenien.

Det er blot seneste skud på stammen af kritisable forhold i forbindelse med VM i håndbold i ørkenstaten. Her er et overblik over de hændelser, der har mødt kritik i forbindelse med Qatars værtsskab.

Købehold

Det er ikke nogen hemmelighed, at Qatar ikke er nogen gigant, når det kommer til håndbold. Alligevel er det lykkedes holdet at kvalificere sig til semifinalen.

Det skyldes i høj grad det store antal af nationaliserede spillere, der optræder for holdet.

Qatar har hentet spillere fra lande som Frankrig, Tunesien, Cuba, Bosnien, Montenegro, Spanien og Serbien i bestræbelserne på at vinde VM på hjemmebane. Og det har været en succes ind til videre.

Importerede tilskuere

Qatars manglende traditioner inden for håndbold sætter naturligvis også sit præg på fansene – eller mangel på samme.

Det har værterne taget konsekvensen af. De har således importeret fans fra Spanien for at skabe stemning i de store haller.

Kritisable arbejdsforhold

Udover VM i håndbold skal Qatar afholde VM i fodbold i 2022.

Landets forberedelser til især fodbold-slutrunden er blevet stærkt kritiseret. Historier om kummerlige arbejdsforhold og adskillige dødsfald blandt gæstearbejdere fortrinsvis fra Nepal har fyldt i mediebilledet.

Dommertække

Qatars landshold har gjort det over al forventning og møder Polen i semifinalen fredag.

Vejen mod semifinalen har dog ikke været uden kritik fra modstandere og kommentatorer. Hjemmeholdet har nemlig haft usædvanlig godt dommertække i turneringen.

Spillere fra både Østrig og Tyskland følte sig uretfærdigt behandlet af dommerne efter sine møder med Qatar i henholdsvis ottendedels- og kvartfinalen.

Elendig VM-forberedelse

Ulrik Wilbek var langt fra tilfreds med værternes ageren i forhold til åbningen af VM i håndbold.

Det var oprindeligt ikke planen, at Danmark skulle deltage i åbningsceremonien. Det skulle de så alligevel eller skulle de?

- Vi kom sent i aftes. Vi har aflyst en træning for at kunne sidde derude i tre timer. Det er dårlig forberedelse, sagde Wilbek til TV 2 Sporten. 

HÅNDBOLD-VM PÅ TV 2

  • Du kan se alt fra håndbold-VM på TV 2 Play
  • På vm.tv2.dk kan du dagligt læse kommentarer fra vores eksperter og kommentatorer i Qatar
  • Vores nye kanal TV 2 SPORT viser dagligt flere timers håndbold med studier og kampe
  • TV 2 og DR deler rettighederne til Danmarks kampe. De kampe, DR viser, genudsendes på TV 2 SPORT
  • Alle Danmarks kampe livedækkes på vm.tv2.dk, hvor du kan stille spørgsmål til vores eksperter og se højdepunkter fra kampene løbende