VM i håndbold (M)

Spellerberg klar til endnu en tørn

Bo Spellerberg har ikke fået meget spilletid ved håndbold-VM i Qatar. Senest blev det til sølle 29 sekunder i 24-25-kvartfinalenederlaget til Spanien.

Den 35-årige playmaker føler, han har flere år tilbage på topplan og har derfor ingen planer om at stoppe i rødt og hvidt.

- Det er ikke sikkert, jeg er fem år på landsholdet. Jeg ved ikke, hvor meget jeg har tilbage. Men jeg har ingen problemer med at spille på landsholdet lige nu.

- Jeg er håndboldspiller, og så længe jeg er det på et acceptabelt niveau ifølge mig selv, så står jeg også til rådighed for landsholdet. Men det er også op til træneren, siger Spellerberg.

OL i sommeren 2016 i Rio lurer om ikke så længe, hvis Danmark ellers kvalificerer sig.

- Så langt tænker jeg ikke frem. Jeg tager det stille og roligt, og det er ikke kun op til mig, om jeg spiller på landsholdet, påpeger Spellerberg, som virker klar til næste års EM-slutrunde i Polen.

- Ja, specielt efter denne her, hvor jeg har fået sparet lidt på kræfterne. Så kunne jeg da godt tænke mig at brænde en god slutrunde af, lyder det fra Spellerberg.

Han har siddet meget på bænken, og det er kun blevet til en time og 11 minutters spilletid i syv VM-kampe - tredjefærrest minutter i truppen.

Mads Mensah Larsen, som kom sent ind i VM-truppen, har til sammenligning spillet en time og seks minutter i tre kampe, og Spellerberg kunne godt tænke sig mere tid på banen end de få sekunder mod Spanien.

- Det kan man altid. Men Mensah kom ind og gjorde det fint mod Spanien. Uden Mensah havde vi ikke udlignet, så det stod uafgjort få sekunder før tid. Så det er svært at sige, lyder det.

Mere spilletid kan der måske komme i de to resterende placeringskampe - fredag aften mod Slovenien og lørdag mod enten Tyskland eller Kroatien.

- Primært håber jeg, at vi vinder. Det er der ingen tvivl om. Jeg håber selvfølgelig også, jeg kan bidrage. Men vigtigst er, at vi spiller godt, og jeg selv går ind og gør det godt.

- Så vigtigt er det nu ikke, om jeg spiller eller ej. Det er mere vigtigt, vi vinder og finder rytmen. Personligt vil jeg selvfølgelig gerne ind og bidrage, siger Spellerberg.

VM er først nogenlunde godkendt, hvis Danmark henter to sejre, mener KIF Kolding København-profilen.

- Nu skal vi lige spille de sidste to kampe. Får vi en femteplads og spiller to rigtig gode kampe, så vil jeg faktisk sige, at det er godkendt spillemæssigt.

- Men resultatmæssigt, når vi - OL undtaget - kommer fra fire finaler i træk, så er det ikke godkendt. Men vi må også sige, at vi ikke slår Spanien hver gang, erkender han.

HÅNDBOLD-VM PÅ TV 2

  • Du kan se alt fra håndbold-VM på TV 2 Play
  • På vm.tv2.dk kan du dagligt læse kommentarer fra vores eksperter og kommentatorer i Qatar
  • Vores nye kanal TV 2 SPORT viser dagligt flere timers håndbold med studier og kampe
  • TV 2 og DR deler rettighederne til Danmarks kampe. De kampe, DR viser, genudsendes på TV 2 SPORT
  • Alle Danmarks kampe livedækkes på vm.tv2.dk, hvor du kan stille spørgsmål til vores eksperter og se højdepunkter fra kampene løbende