Sport

Ekspert om Pytlicks nye job: Han er en modig mand

WHC Vardar har nu bekræftet, at Jan Pytlick bliver en del af trænerteamet. Læs mere her.

Den tidligere danske kvindelandstræner i håndbold Jan Pytlick er tæt på en aftale med den makedonske storklub WHC Vardar.

Det erfarede TV 2 SPORT tidligere onsdag.

Dermed ser det ud til, at Jan Pytlick skifter den trygge tilværelse i Danmark, hvor han har tilbragt hele sin trænerkarriere, ud med det store udland og Balkan, der er kendt for en - mildt sagt - noget anderledes fan- og organisationskultur.

Det mulige skifte overrasker imidlertid ikke TV 2 SPORT’s håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, der dog alligevel kalder det for et modigt valg.

- Jeg vil sige, at Jan Pytlick er en modig mand. Den forrige træner, som stod i spidsen for Skopje, var også en dansker, Kim Rasmussen, der nåede at få én kamp. Den tabte de, også blev han fyret.

- Men ellers er det et af de store job, som ligger godt til Jan Pytlick, der er en stor træner. Det er ganske naturligt, at de store klubber er interesserede i Pytlicka kvaliteter.

- Han er en dygtig træner, der har leveret i en lang årrække med det danske kvindelandshold. Det er en klub, som har kæmpestore ambitioner, og derfor henter de selvfølgelig trænere fra den allerøverste hylde. Og den befinder Pytlick sig på.

- Det er spændende at se, om han magter det voldsomme pres. Han har før haft en smule problemer med et kolossalt pres, og det tager hårdt på ham, men han har selvfølgelig gjort sig nogle tanker og overvejelser om det – og så tror jeg også, der ligger en kæmpestor pose penge og venter på ham, siger Peter Bruun Jørgensen.

Jan Pytlick stod senest i spidsen for kvindelandsholdet, men blev fyret i kølvandet på det skuffende EM i december, hvor det blot blev til en ottendeplads.

Jan Pytlick - BlĂĄ bog

Født: 5. juni 1967

Bor på Thurø og er udlært murer

Trænerkarriere:

GOG's kvinder (1991-1995) - to gange DM-guld

Team Esbjergs herrehold (1995-1997)

GOG's herrehold (1997-1998) - DM guld

Det danske kvindelandshold (1998-2005)

Det danske kvindelandshold (2007-2014)

Ansat som konsulent i den makedonske storklub Vardar Skopje (2015-)

Medaljer med landsholdet:

EM-sølv i 1998

OL-guld i 2000

EM-guld i 2002

OL-guld i 2004

EM-sølv i 2004

VM-bronze i 2013