Sport

Endnu en stjerne forlader FCM og den danske liga

Nycke Groots tid i FCM har budt på dansk mesterskab, to pokalmesterskaber, to SuperCup og en Champions League Final 4-deltagelse Scanpix

Profilerne står lige nu på tæerne af hinanden for at søge udfordringer andetsteds end den danske liga.

Mandag har FC Midtjylland-stjernen Nycke Groot meldt ud, at hun forlader midtjyderne og tager 'udenlands'.

- Jeg har besluttet mig for, at til sommer er tiden inde til at tage næste skridt i min karriere og jagte nye udfordringer, som jeg desværre ikke kan sige noget om lige nu, siger Nycke Groot i en pressemeddelelse fra klubben.

Groot har været i FCM i snart fire sæsoner, og hun har med tiden udviklet sig til at være en af de største profiler i Boxer Dameligaen.

Derfor efterlader den hollandske landsholdsspiller uden tvivl et hul i det midtjyske, hvor den danske landsholdsanfører Line Jørgensen også har meldt sin afgang.

- Nycke har fra dag et været en fantastisk ambassadør for vores klub, og en central figur i vores trup både på og udenfor banen. Hun er altid klar til at gå forrest, og vi skal være stolte over, at vi har haft hende i klubben og været med til at udvikle en af verdens absolut bedste playmakere. Ingen tvivl om, at hendes farvel til sommer vil efterlade et meget stort tomrum, siger FCM Håndbolds sportschef Hans Peter Riis.

Klubben oplyser, at Nycke Groot bliver købt fri af kontrakten, som ellers ikke udløb efter denne sæson.

Dermed giver salget af Groot "et fornuftigt økonomisk plaster på såret, som kan lette arbejdet med at søge en erstatning."

Pressemeddelelse fortæller altså intet om, hvor Groot fortsætter karrieren. Kun at hun søger "udenlandske udfordringer."